Starter vreest niet voor kansen op eerste baan

Door: Asa Student  17-03-2009
Trefwoorden: Starter

Uit een onlangs afgesloten internetonderzoek van ASA Student, het grootste uitzendbureau van Nederland gespecialiseerd in het uitzenden van HBO en WO studenten, blijkt dat een ruime meerderheid van de starters zich niet druk maakt over hun kansen op een eerste baan. Zij gaven antwoord op de vraag: in hoeverre bepaalt de huidige economische situatie jouw keuze voor een eerste baan?

Bijna drie kwart (71 procent) van de starters geeft aan dat ze zich niet laten leiden door de economische onzekerheid in hun keuze voor een eerste baan. Daarnaast zegt 14 procent van de ondervraagden zich echter wel beter voor te bereiden op een sollicitatie dan voorheen. 12 procent heeft aangegeven dat zij zich nu ook oriënteren op het werken binnen een klein bedrijf. Dit laatste was voorheen vrijwel niet het geval. De overige drie procent zegt in deze situatie vanwege de zekerheid het liefst bij de overheid te willen werken. ASA Student peilde de mening van de starters, in het kader van de huidige situatie. Met de resultaten kan het bureau nog beter voldoen aan de wensen van de starters ten opzichte van een eerste baan.

“De uitkomsten van het internetonderzoek bevestigen onze ervaringen”, aldus Ronald Kardol, algemeen directeur van ASA Student. “Ondanks dat starters overtuigd blijven van hun talent, merken we wel een verandering in hun houding. Zo werd onze stand op de Nationale Carrièrebeurs beter bezocht dan vorig jaar en merken we in de gesprekken met starters dat zij zich beter willen voorbereiden op gesprekken dan voorheen. Dit geeft aan dat zij serieus bezig zijn met de profilering van hun toegevoegde waarde. Dat is verstandig, gezien de toegenomen kritische houding van bedrijven ten opzichte van het aannemen van starters. Zij zijn enkel op zoek naar de allerbesten.”

Trefwoorden: Starter

Contact Asa Student

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share