Athlon Car Lease introduceert Save Lease

Door: Athlon Car Lease  03-11-2006
Trefwoorden: Milieu, Carlease

Spaar de natuur en bespaar honderden euro’s aan brandstofkosten per auto

Almere, 3 november 2006 - Met Save Lease heeft Athlon Car Lease het ultieme instrument voor haar klanten gerealiseerd om invloed uit te oefenen op de brandstofkosten, een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering en invulling te geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Op woensdag 8 november start Athlon Car Lease een landelijke campagne om Save Lease te introduceren bij zowel klanten, leaserijders als ook prospects.

Wat is Save Lease?
Ongeveer 20-30% van de totale autokosten bestaat uit brandstofkosten. Save Lease is een motivatieprogramma voor leaserijders waarmee wij de brandstofkosten van onze klanten kunnen reduceren. Dat doen we door leaserijders te belonen wanneer zij zuinig rijden en voordelig tanken; zij ontvangen een beloning in de vorm van Savers, spaarpunten die zij in onze webshop kunnen inwisselen voor cadeaus.

Zuiniger rijden en goedkoper tanken
Door zuiniger te rijden kunnen besparingen tot zo’n 15% worden gerealiseerd. Wij geven onze leaserijders bijvoorbeeld rijstijltips over Het Nieuwe Rijden op www.athloncarlease.nl en adviseren klanten op het gebied van rijstijltrainingen. Ook kan er bespaard worden door goedkoper te tanken; circa 80% van alle leaseliters worden daar getankt waar de brandstof het duurst is: langs de snelweg. Athlon Car Lease laat op haar website via een unieke brandstofmodule zien waar er goedkoper getankt kan worden. Leaserijders hoeven enkel hun postcode en brandstofsoort in te toetsen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Voor een bedrijf is de besparing natuurlijk een duidelijk economisch voordeel, maar ook het terugdringen van de emissie van schadelijke stoffen is een belangrijk onderdeel van Save Lease. Zuiniger rijden draagt bij aan de reductie van de CO2-uitstoot, wat goed is voor de natuur. Het feit dat het klimaat verandert, mede veroorzaakt door onze CO2-uitstoot, is namelijk een van de grootste bedreigingen voor mens en natuur wereldwijd. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen biedt Save Lease zo heel concreet toegevoegde waarde.

Wereld Natuur Fonds ondersteunt Save Lease
Ook het Wereld Natuur Fonds is er veel aan gelegen de CO2-uitstoot te reduceren. Daarom heeft het Wereld Natuur Fonds onder het label 'Frisse Wielen' voor een aantal categorieën auto's een Top10 van de zuinigste en schoonste modellen opgesteld. Leaserijders die bij keuze van een nieuwe auto een ‘Frisse Wielen’ exemplaar uit de zogenaamde Wereld Natuur Fonds Top10 kiezen, beloont Athlon Car Lease met een extra aantal Savers!

Trefwoorden: Carlease, Milieu