ATHLON RONDT SPAANSE OVERNAME AF

Door: Athlon Car Lease  01-03-2006
Trefwoorden: Bedrijfsovername, Mobiliteit, Autoleasing

Hoofddorp, 1 maart 2006 - Athlon Holding (autoleasing en autoschadeherstel) heeft de overname van alle aandelen van Business Renting Movilidad en Equipo S.A., gevestigd in Barcelona, afgerond. De overname wordt gefinancierd uit beschikbare kredietfaciliteiten. De bij overname betaalde koopsom kan ultimo 2007 verhoogd worden, indien aan bepaalde doelstellingen wordt voldaan. Het resultaat van Business Renting zal vanaf heden positief bijdragen aan het geconsolideerde resultaat en de winst per aandeel.
Business Renting is in 2000 opgericht en heeft op dit moment ruim 3.100 contracten in operationele leasing en wagenparkbeheer met een omzet van Euro 16 mln op jaarbasis en een nettowinst van Euro 1,6 mln. Het aantal medewerkers bedraagt 22. De onderneming is door Nederlandse aandeelhouders en directie opgezet naar "Nederlands model". Er zijn naast de hoofdvestiging verkoopkantoren in Madrid, Valencia en Las Palmas de Gran Canaria.
De naam van de onderneming zal zo spoedig mogelijk gewijzigd worden in Athlon Car Lease. De overname past in het streven van Athlon om een belangrijke Europese aanbieder te worden en haar activiteiten uit te breiden in groeimarkten als Zuid en Midden Europa. De Spaanse operationele leasemarkt is de laatste jaren sterk gegroeid. Ook voor de komende jaren worden hoge groeipercentages voorzien onder invloed van onder andere de toenemend belangrijke rol die de auto van de zaak als beloningscomponent voor werknemers speelt. Business Renting overtrof alle jaren de marktgroei.

Trefwoorden: Autoleasing, Bedrijfsovername, Mobiliteit