Nederland tweede land online backup

Nederland tweede land online backup van Backup-connect International

Door: Backup-connect International  10-01-2008

Almere – 10 januari 2008 – Nederland heeft in absolute aantallen na de VS de meeste zakelijke online backup gebruikers. Op de derde plaats komt de UK, daarna Denemarken. Per hoofd van de bevolking is het gebruik van de online backup in Nederland het hoogst. Dit blijkt uit onderzoek van Backup-Connect naar de afzet van verschillende online backup aanbieders. De belangrijkste succesfactoren voor de online backup zijn de kwaliteit en snelheid van breedbandverbindingen en de acceptatie van internetbankieren in een land.

In 2007 maakte in Nederland ca. 6% van het MKB (tot 250 werknemers) de backup online, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2006. Nederland heeft een zeer goede internet infrastructuur voor de online backup; de kwaliteit is stabiel, er is geen datalimiet de snelheden zijn hoog en de kosten laag. Ook is het gebruik van internetbankieren zowel particulier als zakelijk volledig ingeburgerd, dit geeft aan dat internet vertrouwd en veilig is.

België
In België is het zakelijk gebruik van de online backup laag. Hier blokkeert een internet datalimiet het succes van de online backup. Verschillende organisaties verwachten dat de eerste grote providers vanaf dit jaar de datalimiet ook gaan veranderen in een fare use policy.

Opvallend
Nieuwe markten zitten voor Backup-Connect onder andere in Zuid-Amerika. Het verkoopkantoor van Backup-Connect in Costa Rica heeft in korte tijd resellers in onder andere Mexico, Ecuador, El Salvador en de Dominicaanse Republiek aangesloten. Waar in Nederland de online backup vooral een vervanger is van de traditionele backup op tape, is in Zuid-Amerika de online backup vaak een eerste vorm van backup die wordt aangeschaft.

Over Backup-Connect
Backup-Connect is een zelfstandig Nederlandse leverancier van complete online backup-diensten. De nadruk ligt hierbij op veiligheid en betrouwbaarheid. Het bedrijf maakt voor zijn diensten gebruik van eigen hardware die staat in de Internet Exchange en krachtige software in de vorm van Backup-Connect Online Backup Manager. De beveiliging wordt dagelijks gecontroleerd door Hacker Safe. Bovendien beheert Backup-Connect zelf de hele backup-keten. De dienstverlening van het bedrijf is vastgelegd in heldere Service Level Agreements. Backup-Connect is actief in 16 landen, heeft in 5 landen verkoopkantoren en werkt met een uitgebreid netwerk van resellers en partners. Voor meer informatie: http://www.backup-connect.nl

Voor meer informatie:
Bedrijf: Backup-Connect International
Contactpersoon: Hilco H. de Roo
Telefoon: 0900-2BACKUP (2222 587) lokaal tarief
Website: www.backup-connect.nl
Logo/ foto: www.backup-connect.com/partner/logo


Contact Backup-connect International

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share