Heerlijk en eerlijk

Heerlijk en eerlijk van Beautydrogist

Door: Beautydrogist  04-10-2011
Trefwoorden: Fair Trade, Biologische Producten, Natuurlijke Producten

 Binnenkort hebben wij in het assortiment ook heerlijke en eerlijke producten van de Visionary Soap Company.

Deze Fairtrade gecertificeerde producten bestaan ​​uit een range van verschillende producten zoals zeep, bodybutters en lippenbalsems. Met de feestdagen in aantocht hebben wij gekozen voor een aantal mooie geschenkverpakkingen.

De visie van de  Visionary Soap Company is eenvoudig en ongecompliceerd - producten maken door middel van eerlijke handel, niet alleen door de inkoop van de ingrediënten, maar ook in de lokale productie, training van vaardigheden en het scheppen van banen. Visionary biedt luxe maar down-to-earth-producten. Achter deze producten zitten vaak  meeslepende menselijke verhalen. Deze producten zijn handgemaakt in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland met ingrediënten van producenten in Palestina, India, Ghana, Nicaragua, de Dominicaanse Republiek, Sri Lanka, Pakistan en Zuid-Afrika. De productie van handgemaakte zeep biedt verschillende mogelijkheden voor ondersteuning van duurzame ontwikkeling, met name in plaatsen als Afrika. Naast de natuurlijke ingrediënten die lokaal verkrijgbaar zijn, is er een lage drempel op het gebied van benodigde apparatuur, het water-en energieverbruik is minimaal. Dit is zeer belangrijk in gemeenschappen waar deze middelen vaak schaars zijn. Deze productie biedt een relatief veilige, holistische werkomgeving voor alle betrokkenen en vereist teamprestatie en veel helpende handen, dus de potentie om meer banen te creëren in geïsoleerde gebieden met een hoge werkloosheid. Alle producten bevatten een ​​zeer hoog percentage van Fairtrade ingrediënten, ruim boven de minimale set eis namelijk 2% voor zeep producten en 5% voor lotions en butters. De zepen van Visionary Soap bevatten gemiddeld 60% Fairtrade ingrediënten, de body butters 99% tot 100% en de lippenbalsems 34%. Waar andere uitgaan van het minimum, streeft Visionary naar het maximum. 


Geen van de producten bevatten palmolie, synthetische kleurstoffen of geurstoffen, parabenen, aardolie-gebaseerde ingrediënten, alcohol, natriumlaurethsulfaat of dierlijke producten. Ze zijn ook GGO\'s en gluten vrij. De producten zijn gemaakt met de fijnste plantaardige oliën, boters, essentiële oliën en plantenextracten. Alle producten zijn veiligheid beoordeeld en voldoen aan de huidige EU-regelgeving alsmede volledig gecertificeerd door The Vegan Society en, natuurlijk, dierproef-vrij. De verpakkingen zijn eco-vriendelijk en recyclebaar herbruikbaar en kunststof-vrij.                                                                                 

Wat is fairtrade oftewel Eerlijke handel?
Eerlijke handel of fair trade bevordert de duurzame ontwikkeling in de internationale handel, met name bij de export van arme landen naar rijke Westerse landen. Fair trade betekent dat bijvoorbeeld koffieboeren, cacaoboeren of bananenboeren in Latijns-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten, en niet een prijs die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt. Fairtrade-producten dienen daarnaast te voldoen aan strenge milieueisen.
 Fairtrade-producten zijn in Nederland en België herkenbaar aan het Max Havelaarkeurmerk.Een fairtrade keurmerk in het buitenland is Fairtrade International (FLO)

Trefwoorden: Beauty Producten, Beauty Tips, Bio Cosmetica, Biologische Cosmetica, Biologische Huidverzorging, Biologische Producten, Fair Trade, Natuurlijke Cosmetica, Natuurlijke Producten

Ander nieuws en updates van Beautydrogist

Een (h)eerlijk mooi avondje met de Beautydrogist! van Beautydrogist thumbnail
06-11-2011

Een (h)eerlijk mooi avondje met de Beautydrogist!

Een (h)eerlijk mooi avondje met de Beautydrogist!  Vol verwachting klopt ons hart bij het zien van het nieuwe cosmeticamerk ‘Visionary Soap’,  verkrijgbaar bij de Beautydrogist. Ditmaal niet alleen natuurlijk maar ook handgemaakt met een zeer hoog percentage fairtrade gecertificeerde ingrediënten, verpakt in mooie kadoverpakkingen.


3 Nieuwe biologische en natuurlijke merken bij de Beautydrogist van Beautydrogist thumbnail
04-10-2011

3 Nieuwe biologische en natuurlijke merken bij de Beautydrogist

  De Beautydrogist.nl , webwinkel in trendy biologische en natuurlijke cosmetica , breidt het assortiment uit met drie nieuwe merken


Pure minerale make up van BM Beauty nieuw merk in Nederland! van Beautydrogist thumbnail
03-07-2011

Pure minerale make up van BM Beauty nieuw merk in Nederland!

Pure minerale make up van BM Beauty nieuw merk in Nederland!


Earth Friendly Baby produkten nu te koop bij de Beautydrogist! van Beautydrogist thumbnail
01-07-2011

Earth Friendly Baby produkten nu te koop bij de Beautydrogist!

  Earth Friendly Baby produkten nu te koop bij de Beautydrogist!