Chiptuning

Door: DMT Nederland  31-07-2011
Trefwoorden: Nederland, Tuning, Chiptuning

..

Het motormanagement van moderne auto’s wordt d.m.v. software en een ECU (Electronic Control Unit) gestuurd. Chiptuning is sinds vele jaren de meest doeltreffende manier om de prestaties van uw auto te verbeteren. Door de software van het motormanagement te optimaliseren krijgt uw auto niet alleen meer vermogen, maar wordt deze tevens zuiniger.

Bij chiptuning wordt via software aanpassingen het motormanagement geoptimaliseerd. Zo wordt in relatief korte tijd meer vermogen verkregen, zonder daarbij de belastingsgrenzen van de motor te overschrijden. De aangepaste parameters blijven hierbij binnen de door de fabrikant ingegeven grenzen (regelgrenzen/toleranties), zonder deze dus te overschrijden.

Als serieuze tuner ontwikkelen wij voor ieder model auto software door een auto op een zogenoemde 4×4 vermogensbank te testen bij de aanpassingen van het motormanagement totdat de optimale resultaten behaald zijn. Deze procedure duurt, afhankelijk van auto, tussen de 1 – 2 dagen en is natuurlijk zeer kostbaar en arbeidsintensief.

Per type auto wordt dus een soort blauwdruk ontwikkeld op de vermogensbank waardoor wij de auto’s van onze klanten in een tijdsbestek van maar 1 tot 3 uur kunnen aanpassen. Het resultaat is enerzijds een zeer harmonische en voelbare vermogensopbouw en anderzijds een overtuigend economisch en milieu vriendelijk gebruik.


Trefwoorden: Chip Tuning, Chiptuning, Nederland, Powerbox, Testbank, Tuning