Ketonblend, de drinkwatertoevoeging voor de transitie koe.

Ketonblend, de drinkwatertoevoeging voor de transitie koe. van Feikema International

Door: Feikema International  08-12-2008
Trefwoorden: Feed Supplements

Hoe kunnen we het management van de melkkoeien rond de transitieperiode verder verbeteren?

In de melkveehouderij is momenteel veel aandacht voor het verbeteren van het management en de voeding van de melkkoeien rond de transitieperiode. Dit wordt gezien als de sleutelperiode voor het behalen van succesvolle resultaten met de melkkoeien, maar heeft niet altijd voldoende aandacht gehad. Hierdoor hebben veel melkveehouders niet altijd de juiste zaken voor de melkkoeien in de transitieperiode verzorgd. De melkkoeien in de close-up groep hebben vaak minder lust tot vreten, krijgen daardoor niet meer voldoende voedingsstoffen en spreken hun eigen lichaamsreserves aan. Dit kan leiden tot problemen met afkalven, van subklinische ketose tot slepende melkziekte (acetonaemie), metritis (baarmoederontsteking) of melkziekte na afkalven en deze nieuwmelkte dieren hebben dan moeite om in de lactatieperiode optimaal te presteren, als ze niet al moeten worden afgevoerd. Dit geeft melkveehouders veel onnodige kosten en veel extra werk. Meer achtergrond informatie hierover in het volgende artikel:

Om bij deze dieren de opname van belangrijke nutriënten te vereenvoudigen raadt Feikema Feed Solutions aan via het drinkwater Ketonblend te verstrekken, een voedersupplement speciaal gericht op de melkkoeien in en rond de transitieperiode. Hiervoor zijn een aantal eenvoudige doseersystemen ontwikkeld die direct op de drinkwaterleiding of drinkbak kunnen worden aangesloten. Iedere boer weet dat de melkkoeien in deze periode minder goed vreten, maar wel volop drinken. Drinkwaterdosering van voedersupplementen is dan een zeer effectieve methode om de melkkoeien in deze cruciale transitieperiode extra ondersteuning te geven. De productlijn Ketonblend bestaat uit diverse toegesneden formuleringen met glucoseprecursor, vitamines, mineralen en micro-elementen en andere ondersteuning voor de koe in deze periode. Hierdoor krijgt de koe extra bescherming tegen ketose, melkziekte, lebmaagverdraaiïngen en andere problematiek rond het afkalven. Dergelijke producten zijn al wel verkrijgbaar maar zijn veelal duur en moeten handmatig aan de koeien worden verstrekt. De automatische supplementering van Ketonblend via het drinkwater maakt het voor de boer veel eenvoudiger en is prijstechnisch ook zeer interessant. 

Meer informatie hierover is te vinden op de website of is telefonisch te verkrijgen bij Jan Feikema, mob. +31 617864617. Maak gebruik van de aanbieding de KetonBlend Drinkbox gratis te testen en verbeter uw resultaat.

 

Trefwoorden: Feed Supplements