Huiswerkklas voor kinderen met een gedragsstoornis of gedragsprobleem

Huiswerkklas voor kinderen met een gedragsstoornis of gedragsprobleem van Marlis - Orthopedagogische Praktijk Almere

Door: Marlis - Orthopedagogische Praktijk Almere  14-04-2008
Trefwoorden: Concentratieproblemen, Huiswerkbegeleiding, Huiswerkbegeleider

Behalve praktische begeleiding op het gebied van de kennisoverdracht, wordt veel aandacht besteed aan het helpen structuren en ordenen van het huiswerk of de opdrachten. Het doel is om de kinderen, die veelal concentratieproblemen hebben of moeite hebben met het structureren van opdrachten, te helpen het huiswerk handig aan te pakken. Hierdoor hoeven ze thuis niet meer aan de slag, wat een hoop frustraties en ergernissen kan wegnemen.


De huiswerkklassen worden geleid door een orthopedagoog (opvoedkundige). Naast het huiswerk zijn ook werkhouding, gedrag en sociale vaardigheden een belangrijk onderdeel van de begeleiding.


Er is plaats voor 12 kinderen. Er is plaats voor kinderen die nog op de basisschool zitten, en voor kinderen die op de middelbare school zitten (tot en met het eindexamen). Ook kinderen die niet naar school gaan om wat voor reden dan ook, zijn welkom.

Trefwoorden: Concentratieproblemen, Huiswerk Adhd, Huiswerk Autisme, Huiswerk Klas, Huiswerkbegeleider, Huiswerkbegeleiding,

Contact Marlis - Orthopedagogische Praktijk Almere

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share