Back on Track: reis voor jongeren met ernstige gedragsproblemen

Door: Marlispraktijk Activiteiten  07-04-2009
Trefwoorden: Etter Tot Engel, Probleemjongere,

De kern van het programma bestaat uit een drie weken durende reis naar Zuid-Frankrijk in November 2009. In deze drie weken besteden we aandacht aan de problemen waar de jongeren tegenaan lopen en gaan we actief aan de slag met het oplossen ervan.

Na afloop van deze drie weken volgt een intensief na-traject, waar we zowel ouders als jongeren ondersteunen bij het maken van belangrijke stappen in de richting van een definitieve oplossing van hun problemen.

Dat het concept werkt, blijkt uit de concrete resultaten die behaald zijn met jongeren die meegaan op opvoedkampen naar de belgische Ardennen. Deze jongeren worden gelukkiger, hebben nieuwe plannen en willen veranderen.

Inmiddels zijn onze opvoedkampen, zeker voor de pubers, een begrip aan het worden in Nederland. Opgezet door Marlis ten Kate, 27 jaar, orthopedagoog, judolerares en eigenaar van de praktijk, zijn we een snelgroeiend bedrijf in de jeugdhulpverlening, met een frisse en onorthodoxe, maar bovenal zeer effectieve hulpverlening.Trefwoorden: Etter Tot Engel, Probleemjongere,