Onorthodoxe weekendopvang voor kinderen met adhd of autisme

Onorthodoxe weekendopvang voor kinderen met adhd of autisme van Marlispraktijk Activiteiten

Door: Marlispraktijk Activiteiten  07-01-2009
Trefwoorden: Adhd, Autisme, Pdd-nos

Veel kinderen met ADHD hebben moeite contact te leggen met leeftijdsgenoten en gaan zich hierdoor ook anders gedragen. Dit zorgt voor een neerwaartse spiraal waarin de kinderen telkens negatief bevestigd worden. Tijdens de weekendbegeleiding besteden de orthopedagogen aandacht aan dit soort problemen: hoe maak je vriendjes? waarom doen ze soms onaardig? Wat is je eigen rol erin en wat kun je doen om iets weer goed te maken?

Voor kinderen met bijvoorbeeld pdd-nos of asperger zie je dat het vaak juist moeilijk is het contact te leggen en emoties onder woorden te brengen. Ook hier staan de orthopedagogen klaar om de kinderen hierin te begeleiden.

Uiteraard is er in het weekend van alles georganiseerd, maar gezelligheid, huiselijkheid en samen spelen staan voorop.

Dat de onorthodoxe aanpak werkt, blijkt uit de reacties van de kinderen die meegaan, maar ook uit de reacties van de ouders. Inmiddels verzorgt Marlis Orthopedagogische Praktijk hulp aan ruim 100 gezinnen in Flevoland.


Trefwoorden: Adhd, Autisme, Logeer Opvang, Logeer Weekend, Logeeropvang, Logeerweekend, Pdd-nos, Weekend Opvang, Weekendbegeleiding, Weekendopvang