Praktische website over gedragsproblemen gelanceerd

Praktische website over gedragsproblemen gelanceerd van Marlispraktijk Activiteiten

Door: Marlispraktijk Activiteiten  07-01-2008
Trefwoorden: Adhd, Dyslexie, Autisme

Er is de laatste jaren veel aandacht voor jeugdzorg en jeugdbeleid. Op het internet is het echter moeilijk om goede, gestructureerde informatie te vinden met betrekking tot gedragsproblemen en gedragsstoornissen bij kinderen en jongeren.

Marlis, orthopedagogische praktijk, gevestigd in Almere, heeft een website gelanceerd die dit tekort aan informatie opvult.

“Voor ouders is er op internet veel informatie te vinden over allerlei gedragsstoornissen, maar er is geen website waar de informatie centraal te vinden is. De informatie is vaak niet volledig of verouderd. De nieuwe website, http://www.gedragsproblemen-kinderen.info, is bedoeld om ouders onder andere te voorzien van informatie en tips voor de omgang met hun kinderen”, aldus Drs. Marlis Ten Kate.

Behalve informatie worden er op de website praktische en concrete adviezen gegeven voor ouders, die ze ook thuis makkelijk kunnen toepassen. Daarnaast is de site voorzien van een forum waar ouders ervaringen kunnen uitwisselen, en wordt elke week een vraag online beantwoord door een opvoedkundige. Ook het forum wordt regelmatig bezocht door de orthopedagogen van Marlispraktijk.
“We proberen ouders beter te informeren over de manieren waarop zij om kunnen gaan met de gedragsstoornis van hun kind.” Ook is er informatie te vinden over de omgang met broertjes en zusjes, die vaak erg te lijden hebben van een gedragsstoornis binnen een gezin.
Op de website zelf is informatie te vinden over gedragsstoornisssen als ADHD, autisme, gilles de la tourette, maar ook informatie over leerproblematiek, zoals dyslexie en dyscalculie.

Op dit moment zijn er ruim 150 pagina’s te vinden op de website, boordevol praktische, nuttige informatie voor ouders, kinderen, leraren en andere mensen die op regelmatige basis te maken hebben met kinderen met een gedragsstoornis of gedragsprobleem.

Voor meer informatie:

http://www.gedragsproblemen-kinderen.info

Tel 036-8482320 of 06-51987664 (Drs. M.I. ten Kate)

Trefwoorden: Adhd, Angststoornis, Asperger, Autisme, Dyscalculie, Dyslexie, Dyspraxie, Gedragsprobleem, Gedragsstoornis, Hechtingsstoornis, Hoogbegaafdheid, Pdd-nos, Werkhoudingsprobleem, Zwakbegaafdheid,