Verhaal achter Microplane:

Verhaal achter Microplane: van Microplane - La Cucina Import

Door: Microplane - La Cucina Import  01-05-2007
Trefwoorden: Schaven, Raspen, Schaaf

La Cucina Import B.V. heeft een uitstekend merk aan haar portfolio toegevoegd, de keukenraspen en -schaven van Microplane, rechtstreeks uit de Verenigde Staten waar het succes niet meer te overzien is.

Deze revolutie, overgewaaid uit de USA,  biedt ons een uitgebreid assortiment raspen en schaven uit roestvrij staal. Zowel voor professioneel als huishoudelijk gebruik hebben deze producten heel wat te bieden. De producten kwamen op de markt via het familiebedrijf van de Graces en zijn nog altijd in hun beheer. Alle producten worden bovendien nog altijd in de Verenigde Staten geproduceerd en niet in het Verre Oosten zoals veel soortgelijke producten.

Aanvankelijk waren de schaven en raspen ontworpen voor houtbewerking. De toepassingen voor in de keuken kwamen er eerder per toeval: een Amerikaanse huisvrouw gebruikte de rasp van haar man om wat sinaasappelschil in haar cake te doen. Ze was zo enthousiast over het gemak waarmee dat ging dat ze prompt een brief schreef naar Microplane. Aanvankelijk hechtten ze hier niet echt veel belang aan, maar de bestellingen stroomden binnen. Het werd een razend groot succes en de keukenraspen waren na een paar jaar goed voor 95% van de omzet.

Microplane 38000 series

Deze serie is ontstaan uit professioneel gebruik in de horeca. Na een paar kleine aanpassingen aan look en uitstraling zijn ze ook heel geschikt voor huishoudelijk gebruik. De zes varianten van de reeks zijn allemaal uit roestvrij staal met een rubberen voetje dat wegschuiven moet voorkomen. De schaven zijn in verschillende graden van fijnheid te verkrijgen. Is het nu om parmezaankaas te schaven of er plakjes van te snijden, of om harde chocolade te schilferen voor in de cake? In dit assortiment vind je gegarandeerd het juiste hulpmiddel. Er is bovendien een hulpstuk verkrijgbaar om de vingers te beschermen terwijl je aan het raspen of schaven bent. Je klikt het op de schaaf of rasp vast en schuift het op en neer zonder dat de handen in contact komen met de vlijmscherpe gepatenteerde messen.

Box Grater
Deze rasp bevat een veiligheidsschuiver die de vingers beschermt en de controle verhoogt. De veiligheid kan bovendien op beide zijden bevestigd worden. Je kan de fijne snijplaat gebruiken voor citroenschil, harde kaas, noten, gember of look. Gebruik ook de extra ruwe zijde voor het raspen van bijvoorbeeld cheddar en andere zachte kazen en groenten. Het gehele apparaat is vaatwasbestendig en uiterst gemakkelijk zowel in gebruik als in onderhoud.

Grate-N-Shake
Deze Grate-N-Shake is een buitenbeentje en uiterst geschikt voor nootmuskaat, chocolade, noten of bijvoorbeeld kaneel. In een paar seconden heb je fijngemalen nootmuskaat dat je zo in een drankje of gerecht kan strooien door het opvangbakje om te draaien. Gemakkelijk, handig en vlijmscherp zoals alle Microplane- producten.

Alle producten van Microplane zijn via de retail en horecagroothandel verkrijgbaar.

Trefwoorden: Graters, Groentenraspen, Kaasmolens, Kaasraspen, Kruidenraspen, Nootmuskaatrasp, Rasp, Raspen, Schaaf, Schaven, Zesters,

Contact Microplane - La Cucina Import

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share