Zeer sterk eerste halfjaar 2006 voor Neopost

Door: Neopost  25-10-2006
Trefwoorden: Halfjaar Resultaat

Parijs/Almere, 19 oktober 2006 – Neopost, Europees marktleider en wereldwijd de op één na grootste leverancier op het gebied van mailingoplossingen, heeft een sterke winst behaald in het eerste halfjaar van 2006 (zes maanden fiscaal eindigend op 31 juli 2006). Binnen Neopost bedroeg sales de afgelopen zes maanden in totaal 450,3 miljoen euro. Op vergelijkbare basis en bij constante wisselkoersen betekent dit een stijging van 10,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Neopost behaalde een positieve EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortisation) van 146,0 miljoen euro en de netto-inkomsten stegen met 19,1 procent naar 76,9 miljoen euro. Voor het totale jaar 2006 wordt een verkoopgroei van 10 procent verwacht.

Jean-Paul Villot, Chairman en CEO van Neopost: “De sterke performance in dit eerste halfjaar geeft het succes van onze winstgevende groeistrategie perfect weer. We blijven ons dan ook richten en voorbereiden op de toekomst door in nieuwe producten en diensten te investeren.” De sterke performance in deze eerste helft van 2006 en het succes van de organisatiestrategie hebben geleid tot een verbetering in winstgevendheid. De organisatie verwacht voor de gehele periode 2006 een operating marge te bereiken van meer dan 25,5 procent; dit ligt boven de eerder gestelde 25 procent.

Bovendien focust de organisatie zich op het optimaliseren en uitbreiden van het distributiekanaal door zeer gericht bedrijven te acquireren. Zo zijn er in Italië twee kleine lokale distributeurs overgenomen en werden in Nederland de adresseersystemen en –software van Cikam, marktleider op het gebied van geldverwerking en adresseersystemen in Nederland, binnengehaald. In de Verenigde Staten is maar liefst een achttal dealers aangekocht door Neopost.

Trefwoorden: Halfjaar Resultaat

Contact Neopost

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share