Psycholoog Almere en zelfacceptatie

Psycholoog Almere en zelfacceptatie van Psycholoog Almere

Door: Psycholoog Almere  06-02-2009
Trefwoorden: Therapie, Psycholoog, Depressie

Psycholoog Almere ziet zelfacceptatie als probleem van deze tijd

In deze snelle maatschappij, waarin veel belang wordt gehecht aan uiterlijkheden, is het vaak moeilijk om blakend in je zelfvertrouwen te blijven staan. Minderwaardigheidsgevoelens en een negatief zelfbeeld heb je maar zo. Je bent te dik of te dun, oud worden is een ramp en hoe zit het nou eigenlijk met je (seksuele) identiteit? Te hoge vaak zelfopgelegde verwachtingen zorgen voor angst, stress, relatieproblemen en zelfs burnout. Veel mensen lijden onder dit niet accepteren van zichzelf. Als je weet te komen tot volledige zelfacceptatie, groeit het zelfvertrouwen, is er weer balans en evenwicht en ontstaat een stevig fundament voor zelfontplooiing.

Therapie bij Psycholoog Almere

De therapie bij Psycholoog Almere is erop gericht je beter te laten begrijpen wat jou beweegt of jullie als het om relatietherapie gaat. Waarom je doet wat je doet en voelt wat je voelt. Samen met Psycholoog Almere ontrafel je de dieperliggende oorzaken en achtergronden van jouw klacht(en). Bij relatietherapie doe je dit samen met je partner maar ook los van elkaar. Dit kunnen zowel geestelijke als lichamelijke klachten zijn. Door je een spiegel voor te houden proberen we je aangeleerd en wenselijke gedrag te laten herkennen. Vaak zorgt dit gedrag zonder dat je het zelf in de gaten hebt voor spanning, angst en frustratie maar ook stress en depressie. Psycholoog Almere helpt je bij een stukje bewustwording en probeer je beter in contact te brengen met je gevoelens en beweegredenen. Dit is de eerste stap op weg naar acceptatie van jezelf. Bij relatietherapie acceptatie van elkaar. Zowel de negatieve als de positieve kanten van je persoonlijkheid. Zelfacceptatie is het uiteindelijke doel van de therapie.

Trefwoorden: Burnout, Depressie, Psychologe, Psychologen, Psycholoog, Relatie Therapie, Relatietherapie, Therapie, Zelfacceptatie