Inspirerend initiatief: Trainingsbureau en wetenschapper zetten zich op vernieuwende wijze in voor e

Door: Pure Chance  12-07-2007
Trefwoorden: Ontwikkeling, Maatschappij, Sponsoring

Adopteer een kindsoldaat!

Kindsoldaten hebben een gruwelijke jeugd gehad. Ze hebben zaken gezien die niemand zou moeten zien. Volwassenen niet. Kinderen zeker niet. De voormalige kindsoldaten van Sierra Leone zijn nog jong. Jong genoeg om alsnog wat van hun leven te maken. Pure Chance helpt ze daar bij. Met hulp van jou!

Pure Chance is een initiatief van Gin Mooy en Wietske van der Klein van Pure Talent, Opleiding & Training. Door middel van sponsoring van de scholing zorgt Pure Chance ervoor dat de talenten van de ex-kindsoldaten tot bloei komen. “Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van talent,” zegt Wietske van der Klein. “Daardoor weten we hoe belangrijk het is die talenten te ontwikkelen om tot volle bloei te komen.” Een lange termijn project, want stabiliteit en zekerheid zijn voor ex-kindsoldaten het allerbelangrijkst om hun leven weer op te kunnen bouwen.

“Pure Chance doet dit op individuele basis. Van mens tot mens,” zegt Gin Mooy. “Achter iedere kindsoldaat schuilt een ander mens, met andere behoeften.” Pure Chance kiest daarom voor een persoonlijke benadering. Pure Chance is ervan overtuigd dat massale, gestandaardiseerde hulpverleningsprogramma's slechts een doekje tegen het bloeden kunnen bieden. Dergelijke programma's hebben een beperkte levensduur en een beperkt budget. Als het programma is afgedraaid worden de ex-kindsoldaten gewoon weer aan hun lot overgelaten. Pure Chance kiest er daarom voor kleinschalig te blijven en de jongens op de lange termijn te ondersteunen. Persoonlijke betrokkenheid is de belangrijkste spil.”

Wat je bijdraagt komt direct ten goede aan de deelnemende ex-kindsoldaten. Zo bestaat de mogelijkheid een ex-kindsoldaat te 'adopteren', maar je kan er ook voor kiezen een bijdrage in 'de pot' te storten. Je kunt zo betrokken raken als je zelf wilt!

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunnen jullie een mail sturen naar [email protected], verder lezen op www.purechance.nl / www.puretalent.nl of contact opnemen met Gin Mooy, telefoonummer 06-27072129. Uiteraard is het ook mogelijk dat jullie zelf actief een kindsoldaat adopteren.Trefwoorden: Kindsoldaten, Liefdadigheid, Maatschappij, Ontwikkeling, Sponsoring,

Contact Pure Chance

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share