DVD met thuisoefeningen voor mensen met de ziekte van Parkinson

DVD met thuisoefeningen voor mensen met de ziekte van Parkinson van Stichting Gezondheid En Beweging

Door: Stichting Gezondheid En Beweging  25-01-2008
Trefwoorden: Fysiotherapie, Gezondheid, Dvd

De adviezen en oefeningen zijn gerangschikt in een aantal functionele domeinen, die bij Parkinson patiënten in het dagelijks leven problemen kunnen opleveren.
Uit resultaten van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring wordt het steeds duidelijker dat gerichte oefeningen en adviezen voor verbetering kunnen zorgen in de volgende domeinen: het lopen; de houding; opstaan uit de stoel en gaan zitten; draaien in bed; het evenwicht; lenigheid en conditie en het ontspannen van het lichaam.

Per domein worden eerst de mogelijk aanwezige problemen benoemd, bij voorbeeld problemen bij het lopen en wordt ingegaan op de oorzaak ervan. Vervolgens worden gerichte adviezen en oefeningen beschreven, welke dagelijks kunnen worden uitgevoerd om de bestaande problemen te verbeteren. Zo kan een gerichte keuze worden gemaakt voor de oefeningen en adviezen die het meest van toepassing zijn voor elke individuele patiënt.

In het beginstadium van de ziekte van Parkinson en andere vormen van Parkinsonisme zullen alle oefeningen over het algemeen veilig uitgevoerd kunnen worden. In een verder gevorderd stadium, wanneer balansproblemen een rol gaan spelen, is er een verhoogd risico om te vallen bij activiteiten als het staan, lopen en ook bij uitvoering van sommige oefeningen.

De makers hopen dat de gebruiker dat middels de oefeningen ervaart hoe prettig het is om te bewegen en dgebruik kan maken van de adviezen en oefeningen om de problemen die er zijn met bewegen te verbeteren.

Bestellen?

Een pakket met DVD en metronoom (KORG MA-30) is telefonisch te bestellen bij de Parkinson Patiënten Vereniging : tel 030-6561369 voor € 35.
Voor meer informatie kijk op www.parkinson-vereniging.nl

Kijk voor een demo video op http://www.youtube.com/watch?v=ynjxWbMbet8

De DVD is samengesteld door Dr. Erwin van Wegen, drs. Cees de Goede en mw. Ingrid Burgers-Bots, allen medewerkers van de sectie Fysiotherapie van het VU medisch centrum  in Amsterdam en Forward Motion Media op verzoek van de Parkinson Patiënten Vereniging.

De DVD wordt uitgebracht onder auspicien van de World Federation of Neurology, Research Group for Parkinsonism and Related Disorders, voorgezeten door Prof. E.Ch. Wolters.

Trefwoorden: Beweging, Dvd, Evenwicht, Fysiotherapie, Gaan Zitten, Gezondheid, Houding, Lenigheid, Lopen, Oefeningen, Opstaan, Parkinson, Patienten Vereniging, Thuis,

Contact Stichting Gezondheid En Beweging

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share