Zelfverdediging voor Leraren Bewegingsonderwijs

Door: Studiegroep Praktische Zelfverdediging  10-12-2007

Eind oktober teruggekeerd van een training voor een speciale eenheid van de Gambiaanse Nationale Garde is SPZ-trainer Adrie de Herdt door Katholieke Vereniging Leraren Lichamelijke Opvoeding uitgenodigd een training zelfverdediging voor leerkrachten in het bewegingsonderwijs te verzorgen. SPZ staat voor Studiegroep Praktische Zelfverdediging, een opleidingsinstituut dat maatwerk levert ten aanzien van hulpvragen op het gebied van weerbaarheid, zelfverdediging en beroepsmatig fysiek optreden.

Zo ook voor de KVLO die jaarlijks een studiedag voor gymleraren organiseert, de nu al 40e (!) Thomas van Aquinothemadag met als motto dit jaar: 'bewegingsonderwijs, meer dan bewegen alleen'. In het licht van dit thema heeft de SPZ een training op maat geschreven voor deelnemers die meer wllen ervaren over het omgaan met agressie, bedreiging en geweld in de klas, op school en in de omgeving van school zoals dit volgens de SPZ voor leerkrachten gewenst is.

Ondanks de titel van deze workshop 'vechten doe je élke dat' draait het juist niet om het fysieke vechten maar om het mentale strijdbaar zijn van volwassenen ten opzichte van de houding en het handelen van jongvolwassenen die onder hun hoede op school zitten. Het draait juist om het zo goed mogelijk kunnen uitvoeren van leraartaken door het zich zo min mogelijk van de wijs laten brengen door agressie, bedreiging en geweld.

Dit valt uiteraard helemaal niet mee maar daar kunnen geinteresseerde leerkrachten en studenten bewegingsonderwijs in de drie workshops mee leren spelen.


Contact Studiegroep Praktische Zelfverdediging

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share