Kampioensbakker wint ‘De baas van het jaar 2006’-award

Door: Unique Uitzendburo  31-03-2006
Trefwoorden: Management, Awards

Unique bekroont Paul Berntsen met titel voor beste peoplemanager

Almere, 30 maart 2006- Tijdens ‘de Week van de Ondernemer’ in de Jaarbeurs Utrecht is Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam uitgeroepen tot ‘De Baas van het Jaar 2006’. De verkiezing, georganiseerd door Unique Nederland in samenwerking met TNO, richt zich vooral op werksfeer, persoonlijk contact en omgang met het personeel. Kortom de people manager van het jaar. Een ‘zware’ jury selecteerde op basis van vragenlijsten drie finalisten, die in persoonlijke gesprekken door de jury werden beoordeeld. Kampioensbakker Paul Berntsen dankte zijn uitverkiezing vooral aan de balans die hij bracht tussen het people management en zakelijk instinct en het enthousiasme waarmee hij tussen zijn werknemers staat. De jury had ook een advies. Als hij gaat uitbreiden en zal gaan samenwerken op afstand, zal daar een belangrijk aandachtspunt liggen.

Wanneer ben je een ‘goede baas’
Er zijn veel bekwame managers, maar er kan er maar één uitgeroepen worden tot De Baas van het jaar. Hij of zij is een teamspeler die zijn medewerkers motiveert en stimuleert. Die helder en duidelijk communiceert, een luisterend oor biedt, tussen de medewerkers staat, de werknemers meeneemt in zijn enthousiasme en op het juiste moment zijn verantwoordelijkheden neemt. Het resultaat: een optimale werksfeer, medewerkers die voor hun baas door het vuur gaan en een beter rendement voor de onderneming. Voor De Baas van het Jaar heeft TNO vragenlijsten ontwikkeld, die zich juist daarop richten. Dat betekent dat iedere onderneming, groot of klein, zonder HRM-beleid of financiële investering kan voldoen aan de criteria om een ‘goede baas’ te zijn of de jaarlijkse award te winnen.

Paul Berntsen: “Ik heb net als eerste mijn medewerkers gefeliciteerd, dankzij hen heb ik deze prijs, dankzij hen heb ik een mooi bedrijf. Dat ik als kleine ondernemer deze landelijke verkiezing kan winnen, daar ben ik echt onvoorstelbaar trots op. Dat bewijst maar dat ook kleine ondernemers, professioneel ondernemen. Als Kampioensbakker gaan we dan ook op volle kracht door met ondernemen. En uiteraard met bakken!”

Michel de Lassacquère, Algemeen Directeur van organisator Unique: “Vanuit Unique werken we dagelijks samen met honderden ‘bazen’ en we verbaasden ons erover dat daarvoor nog geen passende titel is. Met de jaarlijkse Baas van het Jaar award willen we extra aandacht geven aan een belangrijk aspect van het ondernemen. Het is iets dat je niet alleen doet. Hoe breng je jouw eigen passie over op je werknemers en ben je in staat ze goed te managen, betrek je ze bij de onderneming? In de krapper wordende arbeidsmarkt zullen werknemers juist die aspecten zwaarder laten wegen. Werkgevers die daarop goed scoren gaan dat merken aan de kwaliteit van hun werknemers.”

Zware selectieprocedure door vakkundige jury
Unique Nederland organiseert de ‘De baas van het jaar’ – verkiezing in samenwerking met TNO Kwaliteit van Leven. De genomineerde ‘bazen’ zijn voorafgaand aan de week van de ondernemer aangemeld door hun eigen werknemers. Vervolgens hebben twee personeelsleden en de baas in kwestie zelf een vragenlijst ontvangen en hebben deze ingevuld geretourneerd. Uiteindelijk zijn er meer dan 1000 reacties geweest. De jury bestaat uit Hans de Boer (Voorzitter Task Force Jeugdwerkloosheid en voormalig voorzitter van MKB Nederland), Karin Sanders (Hoogleraar Arbeids- en organisatiepsychologie Universiteit Twente), Alex Mulder (Chairman USG People NV) en Aukje Nauta (TNO Kwaliteit van Leven)

Naast de award is er een extra beloning voor de winnaar. ATP (The Advanced Travel Partner) verzorgt voor de collega’s van Kampioensbakker Paul Berntsen een geheel verzorgde dagtrip naar Berlijn.

Trefwoorden: Awards, Management