Geld vakantiewerk belandt op spaarrekening

Door: Unique  13-07-2009

Almere, 13 juli 2009 – Bijna dertig procent (29) van de vakantiewerkers geeft aan het salaris dat zij deze zomer verdienen op een spaarrekening te zetten. Dit is de conclusie van een onlangs afgesloten internetonderzoek van Unique Uitzendburo op www.vakantiewerk.nl. Ruim 550 respondenten gaven antwoord op de vraag: ‘Waar geef jij je vakantiewerksalaris aan uit?’

“Dat een groot aantal vakantiewerkers hun vakantieloon op een spaarrekening zet, is waarschijnlijk het gevolg van de crisis. Het lijkt erop dat de jongeren hier ook gevoelig voor zijn”, concludeert Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique. “Het werk ligt niet meer voor het oprapen, dus wanneer ze een flinke zakcent kunnen verdienen, beseffen zij zich dat het slim is om dit niet over de balk te gooien.”

Naast de spaarders besteedt 21 procent het verdiende geld aan hun vakantie. Uitgaan en kleren staan met een score van twaalf procent op de gedeelde derde plaats. Slechts een klein deel spendeert dit geld aan de studie (negen procent) en twee procent zegt dit uit te geven aan de telefoonrekening. De resterende vijftien procent geeft het zomersalaris aan andere zaken uit.

-----------------------

Over Unique
Unique uitzendburo heeft een landelijk netwerk van meer dan 100 vestigingen, gespecialiseerd in de bemiddeling van Administratief, Commercieel, Financieel en Secretarieel personeel. De aandacht voor de persoon staat hierbij centraal. Met de merkwaarden lef, persoonlijk, gedreven, kwaliteit en stijlvol haalt Unique het beste uit mensen. Dit komt onder meer tot uiting in de persoonlijke ontwikkeling van de uitzendmedewerkers die Unique stimuleert, coacht en begeleidt. Daarnaast bieden de labels Finance en Multilingual Services gespecialiseerde diensten. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Denise van Ooijen
Tel. 035-5822730 / 06-47049961
E-mail: [email protected]  


Contact Unique

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share