Kerstbonus populairst onder werknemers

Door: Unique  26-11-2008

Het traditionele kerstpakket is naar de achtergrond verschoven

Almere, 26 november 2008
– Bijna de helft (48 procent) van de werknemers ontvangt aan het einde van het jaar het liefst een kerstbonus van de werkgever. Dit blijkt uit een online onderzoek van Unique Uitzendburo op www.unique.nl. Ruim 1250 respondenten gaven antwoord op de vraag: welk kerstgeschenk heeft jouw voorkeur? Met deze uitslag wordt het traditionele kerstpakket, favoriet van vorig jaar, naar de tweede plaats verdreven. Ruim 35 procent van de deelnemers geeft aan het liefst een traditioneel kerstpakket van hun baas te ontvangen.

In de laatste maanden van het jaar denken werkgevers weer na over een geschikt kerstcadeau voor hun werknemers. Om hen te helpen bij het maken van een keuze heeft Unique Uitzendburo dit onderzoek geïnitieerd. Dit jaar is er minder belangstelling voor een geschenkbon (9 procent) en een donatie aan een goed doel (7 procent). De overige 1 procent van de respondenten ziet zijn kerstgeschenk liever in een andere vorm dan de hierboven genoemde opties.

“In deze tijd, waar de kredietcrisis hoog op de agenda staat, is het niet verwonderlijk dat werknemers kiezen voor een financieel extraatje”, aldus Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique. “Het is lastig om te voorspellen wat ons te wachten staat en hoe lang de crisis nog zal aanhouden. Voor werkgevers is het wel belangrijk om de wensen van het personeel in acht te nemen om zo het beste uit hun medewerkers te halen. Door een persoonlijke attentie in de vorm van een kerstgeschenk worden de werknemers extra gemotiveerd.”

-----------------------

Over Unique
Unique Uitzendburo heeft een landelijk netwerk van meer dan 100 vestigingen, gespecialiseerd in de bemiddeling van Administratief, Commercieel, Financieel en Secretarieel personeel. De aandacht voor de persoon staat hierbij centraal. Met de merkwaarden lef, persoonlijk, gedreven, kwaliteit en stijlvol haalt Unique het beste uit mensen. Dit komt onder meer tot uiting in de persoonlijke ontwikkeling van de uitzendmedewerkers die Unique stimuleert, coacht en begeleidt. Daarnaast bieden de labels Finance en Multilingual Services gespecialiseerde diensten. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Denise van Ooijen
Tel. 035-5822730 / 06-47049961
E-mail: [email protected]  


Contact Unique

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share