Medewerkers positiever over baas dan andersom

Door: Unique  25-01-2007
Trefwoorden: Medewerkers

Bazen en medewerkers beoordelen elkaar op persoonlijk vlak

Almere, 24 januari 2007 – Medewerkers oordelen positiever over hun baas dan de baas over zijn medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek van Unique in samenwerking met TNO. Op de vraag hoe leuk de baas of medewerkers zijn als persoon, hoe het is om met ze samen te werken en of zij het soort mensen zijn dat men graag als vriend heeft, reageert de baas aanmerkelijk minder enthousiast dan andersom. Medewerkers hebben duidelijk een positiever beeld van hun manager. Daarbij is er geen verschil gevonden tussen mannelijke en vrouwelijke managers.

Kritisch op prestaties
Er zijn meer conclusies getrokken uit het onderzoek. Tevens blijkt dat de leidinggevenden kritischer zijn op de eigen effectiviteit en werk. Dat beoordelen zij met een 8, terwijl zij bij hun medewerkers een dikke 8 scoren. Qua managementvaardigheden beoordelen medewerkers hun bazen wel met een lagere score. Medewerkers vinden managers toch afwachtender en passiever, dan de manager zelf inschat.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Unique en TNO in het kader van de jaarlijkse ‘De Baas van het Jaar’ verkiezing. De deelnemers, managers en werknemers beoordeelden op een aantal doorslaggevende onderdelen de samenwerking en de manier van leidinggeven. Het onderzoek geeft in de breedte een beeld over de verhouding tussen baas en medewerker.

-----------------------

Over Unique
Unique Nederland is een uitzendorganisatie met een landelijk netwerk van meer dan 90 vestigingen, voornamelijk gericht op de bemiddeling van kantoormedewerkers. Kenmerkend voor de dienstverlening van Unique is de persoonlijke aanpak en het bieden van toegesneden personeelsoplossingen. De aandacht voor de persoon staat daarbij altijd centraal. Voor ondernemers en managers is Unique nadrukkelijk een partner voor personeels- en HR Management. Voor een aantal specifieke branches en functies zijn verschillende labels actief met gespecialiseerde diensten waaronder Call Team, Finance, Medicum, Multilingual Services en Public. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl.

###

Meer informatie:
Marcommit PR
Monique Visser
Tel. 035-5822730 / 06-46182796
E-mail: [email protected]

 

Trefwoorden: Medewerkers

Contact Unique

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share