Meerderheid werknemers is blij na vakantie weer aan het werk te gaan

Door: Unique  15-09-2008

“Motivatie werknemers na vakantieperiode is vaak van korte duur”

Almere, 15 september 2008
– Ruim de helft (54 procent) van de werknemers in Nederland vindt het leuk om na de zomervakantie weer aan het werk te gaan. Dit blijkt uit het onlangs afgesloten online onderzoek van Unique Uitzendburo over het arbeidsethos na de vakantieperiode op www.vakantiewerk.nl. In totaal gaven 2814 respondenten antwoord op de vraag: wat denk jij de eerste dag na je vakantie?

Voor 18 procent duurt de vakantie lang genoeg, zij gaan hierna graag weer aan de slag. Van alle respondenten geeft 36 procent aan dat zij het juist jammer vinden dat de vakantie voorbij is, maar ook zij vinden het leuk om weer aan het werk te gaan. Bijna 46 procent van de respondenten baalt op de eerste dag na hun vakantie, zij hebben geen zin om weer aan het werk te gaan.

“Het is een goed teken dat meer dan de helft van de werknemers in Nederland weer zin heeft om aan de slag te gaan na hun vakantie”, vindt Michel de Lassacquère, Algemeen Directeur van Unique Uitzendburo. “Na een vakantiebreak zijn de batterijen weer opgeladen en kan men met frisse moed aan de slag. Het gebeurt echter vaak dat deze motivatie van korte duur is door onafgemaakt en slecht overgedragen werk of door een gebrek aan ruimte om over de vakantie te vertellen. Zeker nu de huidige generatie steeds meer waarde hecht aan een goede balans tussen werk en privé, raad ik werkgevers aan voldoende aandacht te besteden aan hun personeel, zodat iedereen ernaar uit blijft zien om na de vakantieperiode terug te keren naar het werk.”

-----------------------

Over Unique
Unique Nederland is een uitzendorganisatie met een landelijk netwerk van bijna 100 vestigingen, voornamelijk gericht op de bemiddeling van kantoormedewerkers in het MKB. Kenmerkend voor de dienstverlening van Unique is de persoonlijke aanpak en het bieden van toegesneden personeelsoplossingen. De aandacht voor de persoon staat daarbij altijd centraal. Voor ondernemers en managers is Unique nadrukkelijk een partner voor personeels- en HR Management. Voor een aantal specifieke branches en functies zijn verschillende labels actief met gespecialiseerde diensten waaronder Finance, Medicum en Multilingual Services. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Denise van Ooijen
Tel. 035-5822730 / 06-47049961
E-mail: [email protected]


Contact Unique

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share