René Niemarkt is ‘De Baas van het Jaar’ 2008

René Niemarkt is ‘De Baas van het Jaar’ 2008 van Unique

Door: Unique  15-05-2008

Unique bekroont René Niemarkt met titel voor beste people manager

Almere, 17 april 2008 - René Niemarkt, vestigingsmanager van Compass Group Nederland op de locatie Keukenhof, is gisteravond tijdens de Award Night van De Week van de Ondernemer in de Jaarbeurs te Utrecht uitgeroepen tot ‘De Baas van het Jaar’ 2008. Het is de derde keer dat deze prestigieuze titel is uitgereikt door Unique Uitzendburo, in samenwerking met TNO Kwaliteit van Leven. René Niemarkt werd, zowel door de vakjury als door het publiek, unaniem gekozen tot ‘De Baas van het Jaar’ 2008, vanwege zijn inspirerende en communicatieve managementstijl. Naast René Niemarkt waren uit een groot aantal aanmeldingen ook Jeannet van den Akker, directeur Stichting Kinderopvang Friesland en Roel Lantink, directeur van Source Flex Care, geselecteerd voor nominatie.

Wanneer ben je een goede people manager
Dit jaar waren de drie genomineerden afkomstig uit flexibele, projectmatig georiënteerde bedrijven. De jury was onder de indruk van de manier waarop de drie genomineerde bazen hun flexibele medewerkers motiveren: “In alledrie de gevallen is er veel aandacht voor de persoon achter de medewerker, één van de criteria die dit jaar centraal stond. Daarnaast is de kunst van het vinden van de balans tussen persoonlijke aandacht voor de medewerker en het belang van een goede bedrijfs- en organisatieontwikkeling een belangrijk aandachtspunt. De prijs gaat naar René Niemarkt omdat hij het evenwicht tussen de betrokkenheid en inzet van de mensen enerzijds en de harde cijfers anderzijds zeer goed weet te bewaren. Ieder jaar opnieuw krijgt hij een professioneel team van 250 medewerkers bij elkaar die in negen weken 850.000 bezoekers van de Keukenhof culinair verwennen. Ook bij ‘zwaar weer’ blijft hij op een open en eerlijke manier zijn mensen aanspreken en weet hen tegelijkertijd met de juiste drive te motiveren. Daarnaast slaagde hij erin een geheel team over te hevelen naar de concurrent, toen een jaarlijks terugkerend project werd verloren. Ook onder deze omstandigheden maakt hij zich sterk voor zijn mensen.”

Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique: “Met de jaarlijkse ‘De Baas van het Jaar’ verkiezing benadrukken we een belangrijk aspect van ondernemen, het people management. In de huidige arbeidsmarkt is het essentieel om voldoende aandacht aan je personeel te schenken. Het betrekken van het personeel bij het bedrijf en individuele aandacht voor de mensen zijn aspecten van ondernemerschap die zeer gewaardeerd worden onder werknemers. Werkgevers die op deze punten goed scoren kunnen dat merken aan de kwaliteit en drive van hun werknemers.”

Zwaar selectietraject door vakkundige jury
De afgelopen maanden zijn medewerkers, zakelijke relaties of mensen uit het persoonlijke netwerk opgeroepen bazen te nomineren voor de titel. Vervolgens hebben twee werknemers en de baas in kwestie een vragenlijst ingevuld. De bazen met de beste score zijn terecht gekomen in de top tien waaruit de jury de genomineerden heeft geselecteerd. Deze vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Hans de Boer (Lid van het Innovatieplatform van het Kabinet Balkenende, voormalig voorzitter van Task Force Jeugdwerkloosheid en van MKB-Nederland), Evamaria de Boer (Corporate Vice-president HR van USG People NV), Marion van der Voorde (TNO Kwaliteit van Leven) en Bertie van Rooij (‘De Baas van het Jaar’ 2007). De winnaar van ‘De Baas van het Jaar’ 2008 is enerzijds door de vakjury gekozen op basis van de presentaties gedurende de weken voorafgaand aan de Week van de Ondernemer en de presentatie tijdens de Award Night. Anderzijds heeft het publiek een belangrijke rol gespeeld bij de definitieve keuze van de winnaar. Zij konden per sms hun stem uitbrengen. Naast de award is er een extra beloning voor René Niemarkt, namelijk een verzorgd weekend cabrio rijden op Mallorca met het hele team.

-----------------------
Noot voor de redactie: bijgesloten een foto van René Niemarkt (rechts), ‘De Baas van het Jaar’ 2008 en Michel de Lassacquère (links), Algemeen Directeur van Unique.

Over Unique
Unique Nederland is een uitzendorganisatie met een landelijk netwerk van bijna 100 vestigingen, voornamelijk gericht op de bemiddeling van kantoormedewerkers in het MKB. Kenmerkend voor de dienstverlening van Unique is de persoonlijke aanpak en het bieden van toegesneden personeelsoplossingen. De aandacht voor de persoon staat daarbij altijd centraal. Voor ondernemers en managers is Unique nadrukkelijk een partner voor personeels- en HR Management. Voor een aantal specifieke branches en functies zijn verschillende labels actief met gespecialiseerde diensten waaronder Finance, Medicum en Multilingual Services. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Denise van Ooijen
Tel. 035-5822730 / 06-47049961
E-mail: [email protected]  


Contact Unique

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share