Unique introduceert kraamverlof voor vaders

Door: Unique  19-11-2008

Almere, 19 november 2008 – Unique Nederland heeft in de arbeidsvoorwaarden voor haar vaste medewerkers kraamverlof voor vaders doorgevoerd. Vaders krijgen na de geboorte van hun kind acht tot tien extra dagen vrij, afhankelijk van de dagen die al in de CAO zijn opgenomen. Deze dagen kunnen vrij worden opgenomen binnen zes maanden na de bevalling. Dit is een waardevolle aanvulling op de arbeidsvoorwaarden die op maat gemaakt zijn voor de diverse doelgroepen binnen de organisatie.

Het binden en boeien is tegenwoordig een belangrijk punt op de huidige arbeidsmarkt. Unique heeft al eerder een goede slag gemaakt op het gebied van HR-beleid. Aangezien de gemiddelde leeftijd van werknemers binnen deze organisatie rond de 29 is, is kraamverlof voor vaders een mooie aanvullende arbeidsvoorwaarde voor huidig en toekomstig personeel. Dat Unique continu inspeelt op ontwikkelingen in de markt, is ook gebleken uit het Beste Werkgevers Onderzoek van Intermediair. Unique eindigde hier op de 36e plaats met een hoge werknemertevredenheid. Naast Randstad is Unique de enige uitzendorganisatie die zich volgens het blad tot de beste werkgevers van 2008 mag rekenen.

Sven Wansink, HR-directeur van Unique: “Ons speerpunt binnen Unique is om het beste uit mensen te halen. Door de introductie van deze arbeidsvoorwaarde kunnen kersverse vaders genieten van de periode net na de geboorte en hebben ze meer tijd om na deze gebeurtenis te wennen aan de nieuwe thuissituatie. We vinden het belangrijk dat ze daarna beter voorbereid aan het werk kunnen. Ook is het doel van de invoering van het kraamverlof om meer mannelijke collega’s in de tweede fase van hun carrière aan te trekken en te behouden. Zij zitten in de leeftijd waarop veel mensen kinderen krijgen.”

-----------------------
Over Unique
Unique uitzendburo heeft een landelijk netwerk van meer dan 100 vestigingen, gespecialiseerd in de bemiddeling van Administratief, Commercieel, Financieel en Secretarieel personeel. De aandacht voor de persoon staat hierbij centraal. Met de merkwaarden lef, persoonlijk, gedreven, kwaliteit en stijlvol haalt Unique het beste uit mensen. Dit komt onder meer tot uiting in de persoonlijke ontwikkeling van de uitzendmedewerkers die Unique stimuleert, coacht en begeleidt. Daarnaast bieden de labels Finance en Multilingual Services gespecialiseerde diensten. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Denise van Ooijen
Tel. 035-5822730 / 06-47049961
E-mail: [email protected]


Contact Unique

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share