Unique Uitzendburo en TNO starten met MKB Marktmonitor 2009

Door: Unique  18-06-2009

Almere, 18 juni 2009 – Unique Uitzendburo is in samenwerking met TNO een uitgebreid onderzoek gestart in het MKB. De hoofdvraag van deze MKB Marktmonitor 2009 is: hoe reageren ondernemers op de crisis en wat zijn hun toekomstverwachtingen? De resultaten van dit grootschalige onderzoek worden in oktober verwacht en vloeien voort uit ruim 4000 persoonlijke gesprekken met ondernemers.

Het onderzoek, waarin de impact van de crisis en de toekomstvisie van de ondernemer worden gemeten, is opgebouwd uit drie onderdelen. Er wordt eerst breed gekeken naar de bedrijfsmatige impact van de crisis. Hoe gaan ondernemers nu om met vernieuwingen, besparingen en investeringen. Welke lessen hebben zij geleerd van de crisis en wat doen ze om zo goed mogelijk uit de crisis te komen? En wat verwacht de MKB’er van de toekomst? Daarna wordt ingezoomd op het personeelsbeleid. Aan bod komt onder andere de omvang en samenstelling van het personeelsbestand en de functie-inhoud. Tot slot wordt de rol van het uitzendbureau onder de loep genomen en welke verwachtingen ondernemers hiervan hebben.

Met behulp van deze resultaten geeft Unique inzicht in de houding van ondernemers nu en de manier waarop ze zich voorbereiden op de toekomst. Ook ziet de ondernemer hoe zijn organisatie het doet ten opzichte van andere bedrijven in dezelfde branche of regio.

“Unique wil ondernemers laten ondernemen”, aldus Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique. “Om te zorgen dat we ondernemers in deze tijd goed kunnen ondersteunen hebben wij samen met TNO de Marktmonitor ontwikkeld. De huidige markt is enorm turbulent en brengt ondernemers in een lastige positie. Wanneer we goed in kaart hebben waar de knelpunten precies liggen, kunnen we ondernemers optimaal ondersteunen en tevens inzicht geven in hoe andere bedrijven zich momenteel ontwikkelen.”

MKB-ondernemers die geïnteresseerd zijn in deelname aan het onderzoek kunnen terecht bij Petra Heuts of Janine Out, via: [email protected] of 036-5299000.
-----------------------
Noot voor de redactie:

Over Unique
Unique Uitzendburo heeft een landelijk netwerk van ongeveer 100 vestigingen, gespecialiseerd in de bemiddeling van Administratief, Commercieel, Financieel en Secretarieel personeel. De aandacht voor de persoon staat hierbij centraal. Met de merkwaarden lef, persoonlijk, gedreven, kwaliteit en stijlvol haalt Unique het beste uit mensen en laat zij ondernemers ondernemen. Daarnaast bieden de labels Finance en Multilingual Services gespecialiseerde diensten. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Denise van Ooijen
Tel. 035-5822730 / 06-47049961
E-mail: [email protected]  Contact Unique

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share