Vacaturesites belangrijkste bron voor vakantiebaan

Door: Unique  09-08-2007

Almere, 9 augustus 2007 – De meeste vakantiewerkers hebben dit jaar een baan gevonden met behulp van vacaturesites op internet. Deze conclusie komt voort uit de vandaag afgesloten poll van Unique Uitzendburo onder vierhonderd respondenten.

Ruim 36 procent van de respondenten gaf aan via een vacaturesite een vakantiebaan te hebben gevonden, waarvan 9 procent via www.vakantiewerk.nl. 21 procent schakelt een uitzendbureau in bij het zoeken naar een vakantiebaan. Het inschakelen van familie, vrienden en kennissen uit het eigen netwerk (17 procent) en het direct benaderen van een bedrijf (13 procent) zijn ook gebruikelijke manieren bij het zoeken naar een baan. Minder gangbaar lijkt het reageren op een advertentie, dit doet slechts 7 procent.

“Zowel de uitkomst van de poll als de ruim 120.000 bezoekers tot nu toe op de site www.vakantiewerk.nl zijn het bewijs dat het overgrote deel van de vakantiewerkers in de zomer via het internet op zoek gaat naar een baan”, aldus Michel de Lassacquère Algemeen Directeur van Unique Uitzendburo. “Bovenstaande trend nemen wij ook waar bij reguliere banen. Vandaar dat wij onze strategie hierop hebben aangepast en steeds meer gebruik maken van multimediale middelen om de internetter met Unique kennis te laten maken.”
-----------------------

Over Unique
Unique Nederland is een uitzendorganisatie met een landelijk netwerk van meer dan 90 vestigingen, voornamelijk gericht op de bemiddeling van kantoormedewerkers. Kenmerkend voor de dienstverlening van Unique is de persoonlijke aanpak en het bieden van toegesneden personeelsoplossingen. De aandacht voor de persoon staat daarbij altijd centraal. Voor ondernemers en managers is Unique nadrukkelijk een partner voor personeels- en HR Management. Voor een aantal specifieke branches en functies zijn verschillende labels actief met gespecialiseerde diensten waaronder Call Team, Finance, Medicum, Multilingual Services en Public. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Monique Visser
Tel. 035-5822730 / 06-46182796
E-mail: [email protected]


Contact Unique

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share