Werknemers zijn blij met hun baas

Door: Unique  28-01-2008

Almere, 28 januari 2008 – Uit onderzoek van Unique Uitzendburo blijkt dat werknemers de kwaliteiten van hun leidinggevenden hoger inschatten dan de leidinggevende zelf. In totaal gaven 182 leidinggevenden en 364 werknemers antwoord op de vragen in hoeverre de leidinggevende in het algemeen voldoet aan zijn rol, in hoeverre hij in de praktijk beschikt over leidinggevende kwaliteiten en in hoeverre hij zichzelf als effectief beoordeelt. Uit deze enquête is gebleken dat werknemers hun leidinggevende gemiddeld een 8.4 geven, terwijl zij zichzelf met een 7.7 beoordelen.

Personeelsmanagement
Er zijn meer conclusies getrokken uit het onderzoek. Zo zijn onder andere de personeelsmanagementkwaliteiten op het gebied van het begeleiden van medewerkers met functioneringsproblemen, met persoonlijke problemen en verzuimproblemen gemeten. Ook op dit gebied hebben de werknemers duidelijk een positiever beeld over hun leidinggevende dan de leidinggevende zelf. Gemiddeld geven zij zichzelf een 7.9. De werknemer schat deze kwaliteiten hoger in en geeft gemiddeld een 8.1. Beide groepen zijn het erover eens dat het begeleiden van medewerkers met persoonlijke problemen het best wordt uitgevoerd. De werknemers beoordelen dit onderdeel met een 8.2, terwijl de leidinggevende zelf op een bescheiden 7.8 uitkomt.

“Dit onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met TNO Kwaliteit van Leven en de Universiteit Twente in het kader van de jaarlijkse ‘De Baas van het Jaar’ verkiezing”, aldus Michel de Lassacquère, Algemeen Directeur van Unique Uitzendburo. “Met deze verkiezing besteden wij extra aandacht aan een belangrijk aspect van ondernemen; het stimuleren en motiveren van medewerkers. Vooral in het MKB is de banengroei explosief. Een goede samenwerking tussen medewerkers en hun leidinggevenden voorkomt verloop en is tevens een visitekaartje van de organisatie bij het vinden van nieuw personeel.”

-----------------------

Over Unique
Unique Nederland is een uitzendorganisatie met een landelijk netwerk van bijna 100 vestigingen, voornamelijk gericht op de bemiddeling van kantoormedewerkers in het MKB. Kenmerkend voor de dienstverlening van Unique is de persoonlijke aanpak en het bieden van toegesneden personeelsoplossingen. De aandacht voor de persoon staat daarbij altijd centraal. Voor ondernemers en managers is Unique nadrukkelijk een partner voor personeels- en HR Management. Voor een aantal specifieke branches en functies zijn verschillende labels actief met gespecialiseerde diensten waaronder Finance, Medicum en Multilingual Services. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Denise van Ooijen
Tel. 035-5822730 / 06-47049961
E-mail: [email protected]


Contact Unique

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share