Ruim eenderde van de marketing- en communicatieprofessionals vreest voor baan

Ruim eenderde van de marketing- en communicatieprofessionals vreest voor baan van Usg Capacity

Door: Usg Capacity  22-01-2009

Uit een onlangs afgesloten internetonderzoek van USG Capacity, het bureau voor werving & selectie en interim-management op het gebied van marketing en communicatie, blijkt dat ruim eenderde van de marketing- en communicatieprofessionals vreest om hun baan te verliezen. Dit als gevolg van de kredietcrisis. In totaal gaven bijna zeshonderd respondenten antwoord op de vraag of zij, gezien de huidige economische situatie, voor hun baan vrezen.

Ruim eenderde (37 procent) van de respondenten beantwoordde deze vraag met ‘ja’, terwijl 60 procent dit met ‘nee’ heeft beantwoord. De overige drie procent heeft aangegeven het niet te weten. USG Capacity heeft dit onderzoek in het kader van de huidige economische situatie geïnitieerd. Het bureau, dat marktleider is in het bemiddelen van marketing- en communicatieprofessionals, peilde de mening van de professionals. Zij willen continu inzicht hebben in wat er in hun doelgroep speelt, zodat de dienstverlening hier op kan worden aangepast.

“De uitkomst van het internetonderzoek bevestigt onze ervaringen met de huidige marktsituatie”, aldus Katinka Habermehl-Reuling, algemeen directeur van USG Capacity. “Bij economische tegenslag vrezen mensen eerder voor hun baan. Toch creëert deze situatie kansen voor zowel organisaties als professionals. Door de arbeidsmobiliteit die ontstaat, kunnen beide partijen nieuwe ervaringen opdoen. Daarnaast worden kostenbesparingen en (her)positioneringen binnen veel organisaties actueel. Om hier juiste keuzes over te maken, is specifieke kennis van marketing- en communicatieprofessionals noodzakelijk. Verder blijft, ondanks de recessie, de vraag naar hoogopgeleide professional onverminderd hoog.”