Verkiezing Communicatieman/vrouw van het jaar brengt vakgebied extra onder de aandacht

Door: Usg Capacity  08-09-2008

Almere, 8 september 2008 – Bijna de helft (44 procent) van de communicatieprofessionals vindt dat de verkiezing Communicatieman/vrouw van het jaar helpt het vakgebied extra onder de aandacht te brengen. Dit blijkt uit een onlangs afgesloten internet onderzoek onder de bezoekers van de website van USG Capacity, het bureau voor werving & selectie en interim-management op het gebied van marketing en communicatie. USG Capacity is medeverantwoordelijk voor de voorselectie van de verkiezing.

Verder vindt 23 procent dat de prijs waarde toevoegt aan de professionalisering van het vakgebied. Een goede 20 procent is van mening dat de prijs bijdraagt aan het motiveren van communicatieprofessionals en 13 procent van de respondenten ziet de verkiezing slechts als een leuk initiatief. “Dit internet onderzoek geeft een goed beeld wat de prijs ‘Communicatieman/vrouw van het jaar’ betekent voor het vakgebied”, reageert Katinka Habermehl-Reuling, algemeen directeur van USG Capacity. “Communicatieprofessionals en het vakgebied worden met deze verkiezing opnieuw onder de aandacht gebracht, waardoor er weer eens kritisch naar de communicatiesector wordt gekeken. Deze kritische kijk zorgt voor een verbetering van het vakgebied. En dat is uiteraard een positieve ontwikkeling.”

“Er komen nog steeds aanmeldingen binnen voor ‘Communicatieman/vrouw van het jaar 2008’ en we hebben er ook al een hoop ontvangen. Dit wil echter niet zeggen dat de beste er al tussen zit. Er kunnen nog steeds professionals worden aangemeld om kans te maken op deze prestigieuze prijs”, aldus Habermehl-Reuling.

De prijs is een initiatief van Logeion, vereniging voor Communicatie, en het vakblad Communicatie. Professionals in het communicatievak kunnen zichzelf opgeven of worden aangemeld door andere professionals of zakelijke relaties. Kandidaten kunnen tot uiterlijk 30 september worden opgegeven via www.usgcapacity.nl.

---------------------

Logeion
Logeion, vereniging voor communicatie is op 1 januari 2006 voortgekomen uit de Vereniging voor Overheidscommunicatie (VVO) en de Beroepsvereniging voor Communicatie (BvC). Daarmee zijn de communicatiedisciplines bij overheid, bedrijfsleven, onderwijs en consultancy op één platform verenigd. De vereniging telt inmiddels meer dan 2.800 leden. De missie van Logeion is een sterkere professionalisering en profilering van de beroepsgroep. Dat wil zij bereiken door interactie en kennisuitwisseling te bevorderen tussen de verschillende communicatiedisciplines, branches en sectoren. Logeion is er voor iedereen die werkt in het bedrijfsleven, bij de overheid, de non-profitsector, het onderwijs of adviesbureaus, en voor studenten in het vakgebied. Meer informatie is te vinden op www.logeion.nl.

Vakblad Communicatie
In het magazine Communicatie vind je kennis, praktijk, opinie, contacten, nieuws en inspiratie. Communicatie is overal. Om succesvol te zijn in je vak wil je weten wat er speelt. Communicatie selecteert de belangrijkste ontwikkelingen en biedt die informatie aan. Kijk voor meer informatie op www.communicatieonline.nl.

USG Capacity
Sinds 1991 werft, selecteert en bemiddelt USG Capacity marketing- en communicatieprofessionals met minimaal hbo-niveau en 3 jaar relevante werkervaring, zowel voor vast als op interim-basis.

De kracht van USG Capacity komt voort uit de persoonlijke kwaliteiten en betrokkenheid van de consultants, de individuele aanpak en de sterke marktfocus. De diensten van USG Capacity gaan verder dan alleen het invullen van vacatures. Zij stimuleren kandidaten om hun eigen specialisme in te zetten en hen hierdoor op een unieke manier te laten groeien. USG Capacity heeft een landelijke spreiding van 9 kantoren in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle, met een hoofdkantoor in Almere. Meer informatie is te vinden op www.usgcapacity.nl.

USG Capacity is onderdeel van de beursgenoteerde onderneming USG People N.V., tweede speler in Nederland en vijfde speler in Europa op het gebied van flexibele arbeid.

Meer informatie:
Marcommit PR
Monique Visser
Tel. 035-5822730 / 06-46182796
E-mail: [email protected]