Wie wordt de Communicatieman/vrouw van het jaar 2008?

Door: Usg Capacity  07-08-2008
Trefwoorden: Persbericht

Selectieprocedure
USG Capacity organiseert de voorselectie die in augustus en september plaatsvindt. Iedereen die werkzaam is in het communicatievak kan zich opgeven of worden opgegeven voor de verkiezing. Het bureau neemt rechtstreeks contact op met de kandidaat-genomineerden voor een gesprek. In dit gesprek houdt de kandidaat een toelichting over zijn aanmelding en geeft een toelichting op de argumenten die zijn aangedragen. Tevens vindt in dit gesprek de toetsing plaats of de kandidaat aan de richtlijnen van Logeion voldoet. Na het gesprek vindt een terugkoppeling plaats of de kandidaat in aanmerking komt.

Daarna stelt de selectiecommissie, waar Monica van der Meeren als directielid van USG Capacity ook zitting in heeft, de longlist samen en stelt een shortlist op van minimaal twee en maximaal drie personen. Deze nominatielijst wordt vrijdag 17 oktober bekend gemaakt. Tijdens het uitreikingsevenement in december presenteren de genomineerden zichzelf en hun cases voor de jury en het publiek. Aansluitend aan de presentaties zal de jury een winnaar kiezen die zichzelf dan ‘Communicatie man/vrouw van het jaar 2008’ mag noemen. Ook het publiek krijgt de kans om haar stem uit te brengen. Zij kiezen één ‘publiekslieveling’ uit alle genomineerden.

“Wij zijn zeer verheugd dat wij het traject van de voorselectie organiseren”, aldus Katinka Habermehl- Reuling, algemeen directeur van USG Capacity. “Communicatie-afdelingen maken een essentieel onderdeel uit binnen bedrijven en door deze jaarlijkse verkiezing wordt daar extra aandacht aan gegeven. Wij roepen dan ook alle professionals in het communicatievak op om zichzelf of een andere succesvolle professional te nomineren.”

Nomineren
Professionals in het communicatievak kunnen zichzelf opgeven of worden aangemeld door andere professionals of zakelijke relaties. Kandidaten kunnen tot uiterlijk 30 september worden aangemeld via www.usgcapacity.nl.

-------------------------

Logeion
Logeion, vereniging voor communicatie is op 1 januari 2006 voortgekomen uit de Vereniging voor Overheidscommunicatie (VVO) en de Beroepsvereniging voor Communicatie (BvC). Daarmee zijn de communicatiedisciplines bij overheid, bedrijfsleven, onderwijs en consultancy op één platform verenigd. De vereniging telt inmiddels meer dan 2.800 leden. De missie van Logeion is een sterkere professionalisering en profilering van de beroepsgroep. Dat wil zij bereiken door interactie en kennisuitwisseling te bevorderen tussen de verschillende communicatiedisciplines, branches en sectoren. Logeion is er voor iedereen die werkt in het bedrijfsleven, bij de overheid, de non-profitsector, het onderwijs of adviesbureaus, en voor studenten in het vakgebied. Meer informatie is te vinden op www.logeion.nl.

Vakblad Communicatie
In het magazine Communicatie vind je kennis, praktijk, opinie, contacten, nieuws en inspiratie. Communicatie is overal. Om succesvol te zijn in je vak wil je weten wat er speelt. Communicatie selecteert de belangrijkste ontwikkelingen en biedt die informatie aan. Kijk voor meer informatie op www.communicatieonline.nl.

USG Capacity
Sinds 1991 werft, selecteert en bemiddelt USG Capacity marketing- en communicatieprofessionals met minimaal hbo-niveau en 3 jaar relevante werkervaring, zowel voor vast als op interim-basis.
De kracht van USG Capacity komt voort uit de persoonlijke kwaliteiten en betrokkenheid van de consultants, de individuele aanpak en de sterke marktfocus. De diensten van USG Capacity gaan verder dan alleen het invullen van vacatures. Zij stimuleren kandidaten om hun eigen specialisme in te zetten en hen hierdoor op een unieke manier te laten groeien. USG Capacity heeft een landelijke spreiding van 9 kantoren in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle, met een hoofdkantoor in Almere. Meer informatie is te vinden op www.usgcapacity.nl.
USG Capacity is onderdeel van de beursgenoteerde onderneming USG People N.V., tweede speler in Nederland en vijfde speler in Europa op het gebied van flexibele arbeid.

Meer informatie:
Marcommit PR
Monique Visser
Tel. 035-5822730 / 06-46182796
E-mail: usgcapacity@marcommit.nl

Trefwoorden: Persbericht