Bedrijfsrecherche: Mobiel laat traceerbare gegevens na

Door: VMB Recherchebureau  06-04-2011
Trefwoorden: Recherchebureau, Bedrijfsrecherche

Criminelen kunnen misbruik maken van de digitale informatie die mobiele telefoons achterlaten. Onlangs werd door een bedrijfsrecherche bekend gemaakt dat voicemails van overheidswerknemers die van een bepaald netwerk gebruik maken massaal te beluisteren waren door derden. Het lekken in de beveiliging van mobiele telefoons is maar een simpel voorbeeld volgens een digitaal forensisch onderzoeker van het recherchebureau. Gewiste sms’jes kunnen met eenvoudige apparaten teruggehaald worden.

Met de nieuwste mobiele telefoons die voorzien zijn van een gps kan men zelfs locatie informatie achterhalen. Een andere optie is om de gps uit te schakelen, met als gevolg dat je niet meer kunt navigeren.

De mobiele telefoons met internet zijn een schat vol met persoonlijke gegevens van mensen. Telefoons beginnen langzaam maar zeker steeds meer een computer te worden die mensen in principe altijd en overal bij zich hebben. Telefoons zijn bovendien beperkt beveiligd. Criminaliteit op het gebied van mobiele telefonie is nog niet echt ontwikkeld, maar een interessante doel voor kwaadwillenden is het wel.

Trefwoorden: Bedrijfsrecherche, Recherchebureau