Innovatieve kinderhoek bindt kinderen én ouders aan schap

Innovatieve kinderhoek bindt kinderen én ouders aan schap van Instore Kids Corners

Door: Instore Kids Corners  05-09-2008
Trefwoorden: Speelhoek, Kinderhoek, Kinderspeelhoek

Het nieuwe alternatief voor de traditionele kinderspeelhoek werd door Instore Kids Corners eerder dit jaar geintroduceerd op de Euroshop 2008 in Dusseldorf. Het concept dat speciaal voor supermarkten is ontwikkeld is niet geheel nieuw, het idee erachter en de wijze waarop de kinderhoek wordt toegepast in de supermarkt is echter ongekend.

Compacte kinderhoek
De MiniMike is een compacte speelcomputer met touch screen, het systeem wordt in het schap tussen de producten geplaatst. Door de compactheid van de computer en het scherm neemt deze kinder speelcomputer maximaal twee facings in beslag. Plaatsing ervan is zeer eenvoudig en er is enkel een stopcontact voor nodig. Het concept werd voor het eerst gelanceerd bij Plus-Postma te Lelystad, waar Instore Kids Corners het product mocht testen. Plus-Postma had al jaren een kinderhoek van Instore Kids Corners, vlakbij de ingang van de winkel en achter de kassa's. Niet de meest ideale plek met het oog op de veiligheid van de kinderen.

Plaatsing bij margerijke producten
Een traditionele kinderspeelhoek kost veel ruimte. Ruimte waar zonder kinderhoek ook andere schappen geplaatst hadden kunnen worden waarmee het assortiment uitgebreidt kan worden. De MiniMike biedt hiervoor een oplossing. "Het idee van de MiniMike is dat er meerdere in één supermarkt geplaatst worden. Deze plaatsen we in overleg met de ondernemer bij margerijke producten, in hoeken waar klanten minder snel komen en bij productgroepen welke aantrekkelijk zijn voor de kinderen zelf. Doordat de kinderen in de winkel lopen en met de MiniMike gaan spelen stuur je de ouders door de winkel heen en heb je meer invloed op de routing." aldus Ronald Davidson, verkoop directeur van Instore Kids Corners.

Uitbreiding mogelijkheden
Nu wordt de MiniMike aangeboden met 5 verschillende interactieve en leerzame spelletjes, welke alleen of met meerdere kinderen tegelijk te spelen is. Elk spelletje kan gespeeld worden in de leeftijdscategorieën 3-5 jaar, 6-9 jaar en 10+. Instore Kids Corners werkt constant aan nieuwe taalloze spelletjes om het aanbod te kunnen vergroten, daarnaast is er een mogelijkheid om elk spelletje aan te passen aan de wensen van de klant. Zo kunnen er bijvoorbeeld bepaalde producten in verwerkt worden, maar ook logo's en afbeeldingen van de onderneming zelf.

Wilt u meer weten over deze en andere kinderhoeken? Kijk dan op www.ikcplay.nl of breng een bezoekje aan Plus Postma te Lelystad.

Trefwoorden: Interactief Speelsysteem, Interactieve Kinderhoek, Kinder Speelhoek, Kinderhoek, Kinderhoeken, Kinderspeelhoek, Speelhoek, Speelhoeken,