MyNote Premium II van Aiptek

MyNote Premium II van Aiptek van Time2act

Door: Time2act  05-11-2008
Trefwoorden: Digimemo, Cyberpad, Digipen,

De MyNote Premium II, digitaal schrijven in een hand omdraai!
Met de MyNote Premium II wordt wat u schrijft op papier, direct digitaal opgeslagen. Lees verder hoe dit werkt:
Heeft u dat ook wel eens, dat u iets opschrijft en het dan later moet uitwerken op uw computer?
Dan bent u niet de enige.

Sterker nog; in Nederland gaan talloze kostbare uren verloren met deze bezigheden. Een paar voorbeelden:
Het maken van notulen tijdens een vergadering, waarna ze in een tekstverwerkingsprogramma worden getypt.

Of afspraken die onderweg worden gemaakt en die vervolgens in een mailprogramma moeten worden getypt.
Wanneer er tekeningen bij de afspraken horen moeten
die apart worden gescand en als bijlage bij het mailbericht worden meegestuurd. Bedenk ook het uitvoeren van werkzaamheden aan de hand van een werkopdracht gevolgd door het vastleggen in een geautomatiseerd systeem.

Dat is nu verleden tijd dankzij de MyNote Premium II. MyNote Premium II is een tableau waarop een schrijfblok (A4) kan worden geplaatst. Dat schrijfblok is een heel gewoon blok, zoals dat bij iedere kantoorboekhandel te koop is. U schrijft erop met een pen (die bijgeleverd wordt bij de MyNote Premium II) waarin een heel normale stift zit.
Deze stiften zijn ook gewoon bij de boekhandel te koop.

Meer geheugen, voor meer pagina's!

Het bijzondere aan deze pen zit in de top van de pen. Daar zit een klein zendertje, dat alle bewegingen doorstuurt naar het tableau, waar ze worden vastgelegd in het geheugen van maar liefst 32 MB (200 pagina's). Alle pagina's worden apart opgeslagen en kunnen via de USB poort van de computer worden uitgelezen. Bij het aansluiten van de MyNote Premium II zal er een nieuwe verwisselbare hardeschijf tevoorschijn komen met daarop de pagina's waar u wat op geschreven heeft. Wie aan 32 MB niet genoeg denkt te hebben kan er een SD card bijplaatsen. Daarmee is het zelfs eenvoudig tot wel 2 GB aan het geheugen toe te voegen.

Alles wat wordt geschreven en getekend(!) is nu in een aantal stappen digitaal, dankzij de software MyScript Notes Basic. Klaar om per mail te versturen. Maar eerst bewerken kan ook. Het programma biedt volop mogelijkheden om de teksten en plaatjes te verplaatsen, te wissen om vervolgens te vertalen.

Maar er is meer! Zo kan er eenvoudig een Word document van worden gemaakt, of laat de tekst zich in Outlook bewerken. En het maakt niets uit of de tekst is geschreven in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Zweeds of Chinees. De software is in staat om maar liefst 13 talen te herkennen! Software voor handschriftherkenning (OCR) is natuurlijk niet nieuw maar de software waar we het hier over hebben (MyScript Notes) biedt een aantal unieke mogelijkheden.

Een greep uit de opties:

Er kan een persoonlijk woordenboek worden bijgehouden.
Bij het omzetten van de geschreven tekst kan de gebruiker delen van de pagina kenmerken als "TEKST", "VORM" of "VRIJE TEKENING". De geschreven tekst wordt geconverteerd naar getypte tekst en de vrije vormen worden exact overgenomen. En als toetje worden de vormen "vertaald" zoals ze bedoeld waren. Wie een ei tekent met de intentie een cirkel te maken wordt beloond met een perfect rondje!

In de software is een "herkenningstraining" ingebouwd. De letter "f" bijvoorbeeld, kan op verschillende manieren worden geschreven. Om maar niet te spreken van een "dubbele t". De gebruiker kan de software zijn/haar handschrift leren. Daarmee zal het aantal vergissingen in de loop der tijd drastisch minder worden.
Onderdeel van de software is een Autocorrectie functie die het mogelijk maakt afkortingen te gebruiken. De gebruiker kan bijvoorbeeld met een eenmalige instructie de afkorting KNRM automatisch laten omzetten naar Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Zo kan iedereen een eigen bibliotheek opbouwen met afkortingen die automatisch voluit worden geschreven!

De MyNote Premium || wordt daarnaast ook nog geleverd met extra software, waarmee u MyNote Premium II kan gebruiken als muis tablet om uw muis cursor in Windows te besturen, of uw digitaal schrift om kan zetten naar veel formaten waaronder HTML, PDF, BMP. Vergeet ook niet dat de MyNote Premium wordt geleverd met ULead PhotoImpact 12 SE en dat in het pakket een mooie map zit om de MyNote in te vervoeren, batterijen voor de MyNote zelf en de bijgeleverde pen, 3x extra vullingen voor de pen, USB aansluitstekker voor de PC en een notitieblok om op te schrijven!

Duur natuurlijk denkt u nu? Logisch, want de mogelijkheden van de MyNote Premium II liegen er niet om. Maar dat valt nog best mee.
Kijk op onze website http://www.mynote-usb.nl/mynote_webshop voor de meest actuele prijzen en aanbiedingen.

Trefwoorden: Cyberpad, Digimemo, Digipen, Digitaal Notitieblok, Digitaal Schrijfblok, Inkpen, Mynote,