TrackIR 4.0

TrackIR 4.0 van Time2act

Door: Time2act  23-08-2008
Trefwoorden: Trackclip, Trackhat, Trackir,

TrackIR 4 het head tracking systeem voor video games van NaturalPoint.

De TrackIR van NaturalPoint maakt gebruik van head tracking techniek en stelt de eindgebruiker in staat om binnen verschillende computer spellen het gezichtsveld via bewegingen met het hoofd te bepalen. Daardoor ontstaat er een betere gebruikers ervaring binnen het spel.

Zo kunt u in vluchtsimulator(en) beter de omgeving bekijken. Binnen race games de bochten beter insturen. En in combat games net even om het hoekje kijken of er iemand U staat op te wachten.

De TrackIR 4:PRO is de nieuwste en verbeterde versie van de TrackIR reeks en beschikt standaard over 6DOF head tracking mogelijkheden. Met een 30% groter zichtveld en snellere reactietijd, is de TrackIR 4:PRO opnieuw de koploper in head tracking technologie. Het vernieuwde ontwerp maakt het mogelijk om de TrackIR 4:PRO op elke monitor te bevestigen.

De TrackIR 4:PRO is een geweldige aanvulling voor gamers die op zoek zijn naar een verbeterde virtual reality ervaring.

De TrackIR 4:PRO ondersteund volledige 6DOF mogelijkheden door NaturalPoint's exclusieve Vector Technologie. Dit houdt in dat gebruikers hun hoofd kunnen bewegen in elke richting en zodoende het gezichtveld in het spel kunnen sturen. Ideaal voor in de cockpit bij flightsims of race games. De vector stelt je in staat om alle 6 graden van bewegingsvrijheid (6DOF) te detecteren. Dus zowel de X, Y en Z as, alsmede de "yaw", "pitch" en "roll". Het maakt niet uit hoe je hoofd beweegt, de vector ziet het met de hoogste nauwkeurigheid.

De TrackIR 4:PRO heeft ook een verbeterd zichtveld van 46 graden. Dit is een 30% groter tracking oppervalk dan zijn voorganger. Andere verbeteringen zijn een verbeterde reactietijd en een hogere resolutie door Naturalpoint's Resolutie Verdubbeling technologie.

De TrackIR 4:PRO is ook veranderd van uiterlijk en nog kleiner geworden wat resulteerde in een nog compacter design. De voet is nu speciaal ontworpen om ook op TFT en LCD schermen makkelijk te kunnen bevestigen.

Hoe werkt het?

De TrackIR gebruikt infrarood licht om je hoofdbewegingen te detecteren op praktisch dezelfde manier als de dure infrarood tracking systemen welke het leger gebruikt om raketten te geleiden.
Zodra je hoofd beweegt, stuurt de TrackIR een een real-time opdracht naar je PC om je muis of gezichtsveld te besturen tijdens het spelen van een game.

Voor meer informatie of om dit product te bestellen kijk op www.trackir.nl

De TrackIR is ook verkrijgbaar op onze website Games Demand: www.games-demand.nl

Trefwoorden: Trackclip, Trackhat, Trackir, Trackvisor,