Twents boerendorp versiert in de stijl van Lelystedeling Menno Baars

Twents boerendorp versiert in de stijl van Lelystedeling Menno Baars van Allesvanlelystad

Door: Allesvanlelystad  09-09-2008
Trefwoorden: Kunstenaar Menno Baars

Thema: Menno Baars 
Hij neemt daarmee plaats naast de groten der aarde zoals Vincent Van Gogh, Pieter Brueghel en Karel Appel. Jarenlang hebben de Enternaren er over gedaan om gezamelijk tientallen schilderijen van Menno Baars na te schilderen. Er zijn zelfs heel recente levensgrote houten beelden van Baars natuurgetrouw gecopyeerd om te dienen als straatversiering.

Speciale toestemming
Denk nu niet dat je zomaar een Menno Baars mag naschilderen. De kunstenaar heeft het dorp speciale toestemming gegeven via de Menno Baars Foundation omdat op ieder werk auteursrecht en intellectueel eigendom rust. De tuinen van de bewoners en de starten zijn met de reproducties inmiddels één kleurrijk en vrolijk geheel geworden en beroeren de kijker precies zoals de indrukwekkende echte kunststukken dat doen. En daar gaat het om. Op zaterdag 13 september is er zelfs een grote praalwagenoptocht en wordt 's avonds Enter feëriek verlicht en barst het feest helemaal los.

Reactie van Menno Baars:
"Ik ben zelf nog nooit in dit pittoreske dorpje geweest, ken de mensen ook niet, maar voel mij zeer vereerd en ik ga daar zeker die zaterdag met vrouw en kinderen naar toe!"

Bron: www.allesvanlelystad.nl

Trefwoorden: Kunstenaar Menno Baars