IVIO viert daverend jubileum

Door: Ivio Uitgeverij  11-09-2006
Trefwoorden: Jubileum, Awards

Met een congres, 2 prijsuitreikingen en een dinerbuffet vierde de stichting op 8 september haar 70-jarig bestaan. Oud-directeur Andries Greiner was dagvoorzitter en vertelde over de indrukwekkende IVIO-historie en leidde het congresthema “Ondernemend onderwijs” in. Ondernemerschap mag dan wel in hoog aanzien zijn, de scholen zijn nog steeds erg gericht op het opleiden voor loondienstfuncties.

De landelijke voorzitter van VNO-NCW Bernard Wientjes hekelde de regelzucht van de rijksoverheid, die van Nederland een “low-trust”-landen heeft gemaakt. Hij gaf vele voorbeelden van scholen die al succesvol met ondernemerschap bezig zijn en riep hen op ook zelf ondernemend te zijn. Zo kunnen scholen handig inspelen op hun nieuwe opdracht om kinderopvang te organiseren.

Prijzen
De inmiddels 80-jarige CDA-politica Hannie van Leeuwen reikte met een indrukwekkende toespraak de prof.dr. Ph. A. Kohnstammprijs uit, genoemd naar de oprichter van IVIO.

De uitverkoren organisatie is de Scholengemeenschap Mariëndael in Arnhem, waar voor kinderen met een niet-aangeboren hersenletsel een zogenaamde transitieklas is opgericht.

De Andries Greinerprijzen voor aankomend schrijftalent vormen een Flevolandse aangelegenheid bedoeld om ook in het Nieuwe land een literaire traditie te vestigen. De winnares in de categorie 25 jaar en ouder is Wil van Dalfsen uit Almere (74 jaar oud!) De 18-jarige Ingrid Kielen uit Dronten won de prijs in de categorie tot 25 jaar. Beiden ontvangen een oorkonde en een geldbedrag van € 1.250,00. Een extra prijs van € 500 ging naar de 13-jarige Lizan Breukel uit Emmeloord.

Trefwoorden: Awards, Jubileum

Contact Ivio Uitgeverij

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share