competentie ontwikkel matrix

Door: Leermaatwerk  29-04-2014
Trefwoorden: Beoordelen, Talent Ontwikkeling, Persoonlijk Ontwikkel Plan

Functiegericht leren en het laten groeien van competenties is niet duur. We leren het meest in de werk en privé situatie, wel 80% van al onze kennis doen we zo op. Informeel leren noemen we dat. Door kennisoverdracht te stimuleren groeit het kennisniveau binnen een organisatie zonder dat er een (dure) externe opleider aan te pas komt. Vaak is informeel leren binnen organisaties nog toeval. Door dit te faciliteren voelen medewerkers zich meer gehoord en gewaardeerd én heeft de organisatie minder kennis verlies. De cultuur binnen een organisatie veranderd als de kenniscyclus goed geïmplementeerd is. Door kennis deling en kennis opdoen gaan medewerkers zich zelfstandiger en professioneler gedragen waardoor ook de competentie componenten houding en gedrag groeien. Zó wordt competentie ontwikkeling een duurzaam proces naast het primaire proces. Daarnaast ontwikkeld u de organisatie en bespaart u op ontwikkelingskosten. Natuurlijk blijft formeel leren binnen organisaties noodzakelijk, denk maar aan veiligheidscertificaten en kwalificerende diploma´s. Daarnaast is het soms ook beter om formeel leren in te zetten bijvoorbeeld omdat u dan zelf de inhoud kunt beïnvloeden. Zolang u dat besluit maar bewust neemt. U kunt hier de verschillen, voor en nadelen van formeel en informeel leren zien. Om het leerbesluit zo goed mogelijk te maken maar ook om competentie groei meetbaar en stuurbaar te maken heeft LeerMaatWerk de competentie ontwikkel matrix ontwikkeld. Daarmee kunt u competenties beoordelen en ontwikkel vraagstukken focussen. Als naast beoordelen en ontwikkelen ook nog volledig ontzorgt wilt worden in de planning kies dan voor Ostara-PO een product van East4 & LeerMaatWerk.

Trefwoorden: Beoordelen, Competentie Management, Competentie Ontwikkeling, Persoonlijk Ontwikkel Plan, Talent Ontwikkeling

Andere producten en diensten van Leermaatwerk

29-04-2014

LeerMaatWerk PaCT

LeerMaatWerk PaCT is een persoonlijk advies en coachingstraject wat voor u op basis van uw coachvraag op maat wordt ontwikkeld. De methode die LeerMaatWerk hanteert is gebaseerd op de Rationeel Emotieve Therapie (de “RET”) en socratische vragen. Daarnaast worden technieken gehanteerd uit het oplossingsgericht coachen. Wat deze methode zo efficiënt maakt is de systematische verbinding tussen RET, socratische vragen en oplossingsgericht werken.


29-04-2014

Battlefieldtour

We vergelijken de bedrijfsprocessen met de processen van een militair apparaat uit de 2e wereld oorlog. Vaak komen deze processen verbazingwekkend over een met onze dagelijkse werkelijkheid en zijn alleen de gevolgen van een besluit ontzettend anders. Omdat de oorsprong van het hedendaagse leiderschap en management ligt in de militaire historie nemen wij u mee de recente historie in en bieden u een geweldige beleving. Deze beleving is de basis voor een bedrijfskundig en opleidingskundig advi


Trainers cursus van Leermaatwerk thumbnail
29-04-2014

Trainers cursus

Voor elk niveau trainer is er een passende didactische cursus. Omdat de markt altijd in beweging is, is het vak van trainer dat ook altijd. Wij reiken u de nieuwste methodes en werkvormen aan zodat u trainingsspecialist wordt en blijft. Er is geen grotere voldoening en verantwoordelijkheid dan bijdragen in de ontwikkeling van (vak)mensen.


29-04-2014

Leergang leiderschap

Op elk niveau leergang houden wij u spiegels voor en zetten wij u regelmatig op een ander been. U leert van de ervaring van onze troaches, maar ook van de feedback en ervaringen van uw collega-deelnemers. Vanuit zicht op uw eigen drijfveren en overtuigingen en uitgaande van uw kracht maakt u stappen in uw persoonlijke ontwikkeling en versterkt u uw authentiek leiderschap.