Nieuw in Nederland: het Paarden Kennis Centrum

Nieuw in Nederland: het Paarden Kennis Centrum van Paarden Kennis Centrum

Door: Paarden Kennis Centrum  15-02-2009
Trefwoorden: Gezondheid, Cursussen, Voeding

Het PKC is een unicum in de hippische sector. De diensten hebben als uitgangspunt dat ze naast goed voor het paard ook realiseerbaar zijn voor de eigenaar, wetenschappelijk onderbouwd zijn en dat daarnaast kennis wordt overgedragen. Dit zijn de elementen voor een veelzijdig dienstenaanbod dat zich richt op een breed publiek: paardeneigenaren, -liefhebbers en -verzorgers, professionals en bedrijven. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het welzijn van de paarden in Nederland en de professionalisering van de paardenhouderij.

De producten en diensten die het PKC aanbiedt, zijn onderverdeeld in verschillende aandachtsgebieden: voeding, voortplanting, aankoop- en verkoopbegeleiding, gezondheid, gedrag en training. Binnen deze gebieden worden cursussen, begeleidingstrajecten en producten, zoals een voedingsadvies en een trainingschema, aangeboden. Het gehele aanbod kan bekeken worden op www.paardenkenniscentrum.nl

Kennis en ervaring
Machteld Oudshoorn heeft met passie, plezier, kennis en ervaring als ingrediënten het concept voor het Paarden Kennis Centrum ontwikkeld. Zij was op jonge leeftijd al "met het paardenvirus besmet", maar pas na eigen ervaringen in pensionstallen te hebben opgedaan en na een HBO-opleiding in de hippische sector gevolgd te hebben, besloot ze haar ervaring en kennis te combineren in het PKC. Zij heeft naast de HBO-opleiding Bedrijfskundige informatie de opleiding Paardenhouderij, Management & Sport aan de CAH in Dronten gevolgd. Machteld rijdt al meer dan 20 jaar paard, is in het bezit van een eigen paard (Groninger) waarmee zij vooral recreatief rijdt. In het verleden heeft zij gewerkt op een draverij en in een fokstal. In het PKC combineert zij haar studie, haar ervaringen en haar passie voor paarden.

Openingsaanbieding
Het eerste kwartaal wordt er 25% korting gegeven op het totale diensten- en productenaanbod.
Het Paarden Kennis Centrum is telefonisch te bereiken onder nummer 06 10749617 of via de mail: info@paardenkenniscentrum.nl.

Trefwoorden: Aankoop- En Verkoopbegeleiding, Begeleidingstrajecten, Cursussen, Gedrag En Training, Gezondheid, Kennisoverdracht, Trainingschema, Voeding, Voedingsadvies, Voortplanting, Welzijn Van Paarden,