KONE investeert in verkeersveiligheid medewerkers

Door: Prodrive Training  22-06-2007
Trefwoorden: Rijvaardigheid, Verkeersveiligheid, Prodrive

KONE investeert in verkeersveiligheid medewerkers

KONE B.V. is de eerste grote liftenfirma in Nederland die actief invulling geeft aan een professionele rijstijltraining voor haar zakelijke bestuurders. De rijstijltrainingen zijn gericht op het voorkomen van verkeersongevallen, het reduceren van CO2 uitstoot en het vergroten van de veiligheid van de medewerkers. In 2007 zullen 1.000 medewerkers een rijstijltraining van één dag volgen. Prodrive Training uit Lelystad zal de rijstijltrainingen gaan verzorgen.


“Personeel, veiligheid, milieu en maatschappij zijn kernwaarden binnen KONE”, aldus coördinator wagenpark, Jacques van Hettema. Hij vervolgt: “KONE vindt het belangrijk dit niet alleen te roepen maar hier ook daadwerkelijk invulling aan te geven. De doelstellingen mogen er dan ook zijn. Het is de bedoeling dat de rijstijltrainingen op korte termijn gaan bijdragen aan een lagere uitstoot van schadelijk gassen en dat het aantal aanrijdingen zullen verminderen. We zijn ons bewust van het feit dat onze medewerkers die op de weg in KONE voertuigen rijden een representatieve en veilige rijstijl moeten uitstralen”

Rijstijltrainingen
“We hebben intensief gezocht naar de beste aanbieder van professionele rijstijltrainingen. Nadat we try-out trainingen hebben afgenomen bij diverse aanbieders bleek Prodrive Training van verkeersveiligheidsexpert Paul Maaskant het beste in staat om aan de wensen van KONE te voldoen”.
Paul Maaskant van Prodrive Training vult aan: “een moderne resultaatgerichte rijstijltraining richt zich op gedragsbeïnvloeding en mentaliteitsverandering van de bestuurder. Natuurlijk richten we ons op competenties als een juiste zithouding, correcte stuurtechniek en spiegelafstelling zonder dode hoek. We rijden een dagdeel van de training op het rijvaardigheidscentrum in Lelystad en het andere deel op de openbare weg alwaar we instructie geven over anticiperen, gevaarherkenning, de taal van de weg en natuurlijk de technieken van Het Nieuwe Rijden.”

Maar van een auto uit de slip halen is beslist geen sprake. Maaskant benadrukt nogmaals dat de trainingen van Prodrive juist zijn gericht op het voorkomen van ongevallen en niet om slippende auto’s te corrigeren.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

De digitale versie van dit bericht, alsmede high res. copyright foto’s kunt u downloaden op www.prodrivetraining.nl/pers.

Voor meer informatie belt u met Mark Maaskant, 0320-287290 of [email protected]

Over KONE B.V.
KONE is één van de grootste producenten ter wereld van liften en roltrappen. KONE is totaalleverancier op het gebied van oplossingen en services voor mobiliteitsvraagstukken voor mensen en goederen in en rondom gebouwen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Finland. KONE B.V. Liften en Roltrappen, gevestigd in Den Haag, installeert, moderniseert en onderhoudt liften, roltrappen en rolpaden. KONE Lalesse en Borga Bijstede, beide 100% dochter van KONE BV, zijn gespecialiseerd in productie, installatie en service van gevelonderhoudsinstallaties. KONE Deursystemen B.V. produceert, installeert en onderhoudt zowel automatische voetgangersdeuren als industriële deuren.

Trefwoorden: Prodrive, Prodrive Training, Rijstijltraining, Rijvaardigheid, Verkeersveiligheid,