Hosting biedt MKB-ondernemer tijdwinst, veilig dataverkeer en kostenbesparing

Door: Triple Oak  17-01-2007

Naast het uitbesteden van het beheer van computernetwerken, is het nu ook mogelijk voor MKB-ondernemers om gebruik te maken van hosting. Triple Oak B.V, gespecialiseerd in geautomatiseerde werkplekomgevingen, heeft een betaalbare, flexibele totaaloplossing voor MKB-ondernemers ontwikkeld. Het aanbieden van zowel beheer als hosting levert tijdwinst, garantie van continuïteit en kostenbesparing op. Voortaan volstaan een lichte pc of laptop en een breedband internetaansluiting op de werkplek. Geavanceerde apparatuur en automatiseringsmedewerkers zijn niet meer nodig. De bedrijfsgegevens en applicaties worden gehost op continu beveiligde centrale servers in een datacenter. Onderbrekingen van bedrijfsprocessen door storingen, diefstal of virusaanvallen behoren daarmee tot het verleden.

Beheer van computernetwerken in het MKB wordt al langer aangeboden door diverse leveranciers. Hosting was echter voorbehouden aan het groot zakelijk bedrijfsleven. De oprichters van Triple Oak B.V. hebben jarenlange automatiseringservaring en besloten een oplossing te ontwikkelen die gericht is op de specifieke wensen van de MKB-ondernemer.

Zo hoeven ondernemers of interne medewerkers zich niet meer bezig te houden met
tijdrovende zaken als het maken van back-up’s, het installeren van anti-virusscanners of het overzetten van bestanden via usb-sticks. Het opzetten van een nieuw netwerk, investeren in geavanceerde apparatuur of automatiseringsmedewerkers is niet meer nodig. Bovendien hoeven pc’s minder snel vervangen te worden door geavanceerdere modellen. De oplossing maakt het mogelijk waar, wanneer en met welk Microsoftprogramma dan ook, direct aan het werk te kunnen, mits een breedband internetaansluiting aanwezig is. De oplossing is flexibel, omdat snel een nieuwe werkplek toegevoegd kan worden. Ook is het mogelijk binnen korte tijd de opslagcapaciteit van gegevens aan te passen aan veranderde behoeften.
Verder voorkomt de oplossing -die de naam Woodstock kreeg- verborgen kosten. Dit zijn kosten, die gepaard gaan met uitvallende servers, stilvallend emailverkeer, beschadigingen aan gegevensbestanden, onderbrekingen van bedrijfsprocessen, hersteltijd en herstelwerkzaamheden door medewerkers. Triple Oak werkt met een transparante en voorspelbare kostenstructuur. Bovendien wijzigen prijzen gegarandeerd niet tijdens de contractduur. Op de site van Triple Oak is alle informatie na te lezen, www.triple-oak.com.