K&C Pensioen- en Levensverzekering Maatschappij kiest Uniserv bij realisatie zelfstandigenpensioen

K&C Pensioen- en Levensverzekering Maatschappij kiest Uniserv bij realisatie zelfstandigenpensioen van Uniserv

Door: Uniserv  25-01-2008
Trefwoorden: Outsourcing

Lelystad, 24 januari 2008 – Uniserv, outsourcingpartner op het gebied van levensverzekeringsadministraties, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met K&C Pensioen- en Levensverzekering Maatschappij voor de volledig geautomatiseerde verwerking van de individuele levensverzekeringsadministratie voor kunstenaars en zelfstandigen zonder personeel (zzp). Vanaf 1 januari kunnen alle zzp’ers bij de maatschappij terecht voor een flexibele en betaalbare pensioenvoorziening op maat.

K&C Pensioen- en Levensverzekering Maatschappij is de uitvoeringsorganisatie van verschillende pensioenfondsen in de culturele sector en biedt daarnaast freelancers voorzieningen aan op het gebied van verzekeringen en pensioenen. Het nieuwe zelfstandigenpensioen is in samenwerking met de FNV Bonden voor zelfstandigen ontwikkeld voor alle zzp’ers. Dit FNV Zelfstandigen Pensioen is momenteel het voordeligste pensioenproduct voor deze doelgroep. Het is een lijfrenteverzekering die privé wordt afgesloten, naast de AOW en het eventuele pensioen van een voormalige werkgever.

Door gebruik te maken van outsouring op het gebied van de verzekeringsadministratie en de hoge mate van self service, worden de kosten van het product beperkt. De ontwikkeling van de beleggingen is online te volgen en daarmee zeer transparant. De beleggingsmix verandert gedurende de looptijd waardoor rendement en risico afgestemd worden.

Robin Riemens, directeur van K&C Pensioen- en Levensverzekering Maatschappij: “Zelfstandigen waren tot voor kort aangewezen op kostbare, particuliere regelingen. Deze zogenoemde woekerpolissen zijn onaantrekkelijk voor kunstenaars, freelancers en andere zelfstandigen. Om aan de vraag naar een betaalbaar pensioen te voldoen, ontwikkelden wij in samenwerking met de FNV deze voorziening. Door de afhandeling van administratieve processen volledig te automatiseren kunnen we nu online een flexibel self service product aanbieden, waardoor we de kosten voor de klant sterk beperken en tegelijkertijd een gedegen rendement aanbieden.”

Rik Douwes, directeur van Uniserv: “De wet- en regelgeving schrijft tegenwoordig voor dat financiële producten transparant moeten zijn. Daarom is het belangrijk voor maatschappijen om via het internet inzicht te kunnen geven in de ontwikkeling van een afgesloten polis. Dankzij de gedeelde technologie in ons outsourcingmodel kunnen we maatschappijen voordelig en goed ondersteunen, waardoor het uiteindelijke product overzichtelijk en voordelig kan worden aangeboden aan de klant.”

In de nabije toekomst zal K&C Pensioen- en Levensverzekering Maatschappij het aanbod zelfstandigenpensioenen ook onder eigen label op de markt brengen.

-----------------------
Noot voor de redactie: contractondertekening door Rik Douwes, directievoorzitter van Uniserv en Robin Riemens, directeur van Kunst en Cultuur Pensioen- en Levensverzekering Maatschappij.

Over Uniserv
Uniserv stelt als ervaren outsourcingpartner opdrachtgevers in staat om alle vormen van levensverzekeringen en beschikbare premie-pensioenen via internet te verkopen en te administreren. Uniserv ontwikkelde applicaties en diensten waarmee organisaties hun performance kunnen verbeteren. Het uitbesteden van de levensverzekeringsadministratie levert zowel kleine als (middel-) grote partijen, zoals verzekeringsmaatschappijen, intermediairorganisaties en pensioenfondsen, schaalvoordelen op.
De oplossingen van Uniserv zorgen voor een betere beheersbaarheid en voorspelbaarheid van kosten en een eenvoudiger beheer van processen en technologie. De applicaties zijn generiek van opzet en kunnen door meerdere partijen op afstand worden gebruikt.
Daarnaast biedt Uniserv haar opdrachtgevers consultancydiensten op het gebied van procesoptimalisatie en de inrichting van verzekeringsadministraties. Meer informatie: www.uniserv.nl

Over K&C Pensioen- en Levensverzekering Maatschappij
K&C Pensioen en Verzekering is gevestigd in Den Haag. De organisatie is opgericht in 1992 en is voortgekomen uit de Vereeniging Het Algemeen Pensioenfonds voor Tooneelisten, die in 1925 werd opgericht.
Niet zomaar een van de vele verzekeringsmaatschappijen, maar een bijzondere. Met producten die perfect aansluiten bij de behoefte van de mensen. Wij ontlenen ons bestaansrecht aan het bieden van specifieke pensioenoplossingen voor werknemers, werkgevers en zelfstandigen in de kunst- en cultuursector. Wij richten ons nu ook op alle ZZP?ers, zelfstandigen, freelancers en werknemers zonder pensioenvoorziening. Deze kennis gebruiken wij voor het ontwikkelen van producten – o.a. pensioen, levensloop en lijfrente – die aansluiten op de behoefte van de sector. Meer informatie: www.kunst-cultuur.nl

Meer informatie:
Marcommit PR
Leonie Bosman-Schouwenaar
Telefoon: 035 582 27 30
Email: [email protected]

Trefwoorden: Outsourcing