Uniserv administreert traditionele levensverzekeringen DBV Verzekeringen

Uniserv administreert traditionele levensverzekeringen DBV Verzekeringen van Uniserv

Door: Uniserv  15-02-2008
Trefwoorden: Uniserv

Uniserv, outsourcingpartner op het gebied van levensverzekeringsadministraties, breidt de samenwerking met DBV Verzekeringen uit. DBV Verzekeringen is een gespecialiseerde verzekeringsmaatschappij voor levensverzekeringen, pensioenen, beleggingen en hypotheken voor particuliere en zakelijke klanten. Naast de volledig geautomatiseerde levensverzekeringsadministratie voor het DBV-label EuropeLife en de Universal Life-portefeuille, verzorgt Uniserv nu ook de administratie van de overlijdensrisicoverzekeringen en de door DBV van pensioenfondsen overgenomen pensioenportefeuilles. Voor het eerste kwartaal van dit jaar staan ook de lijfrente- en koopsomverzekeringen op de planning.

Door gebruik te maken van de reeds operationele systemen en de gedeelde infrastructuur voor zowel de polisadministratie als de financiële processen zoals incasso, excasso en de bruto/netto lijfrenteberekeningen, zullen de kosten per polis aanzienlijk verlaagd worden.

Rik Douwes, directeur van Uniserv: “Deze samenwerking heeft zowel voor DBV als voor ons grote voordelen. Wij kunnen door dit project en de omvang van DBV een belangrijks stap zetten in onze groei. Daarnaast kunnen wij ons ontwikkelen van leverancier van polisadministraties naar een professionele outsourcingsrelatie.”

Jos Schoen, CFO van DBV Verzekeringen: “Met de realisatie van het project wordt de volgende stap in onze samenwerking gezet. Met de gestandaardiseerde oplossingen van Uniserv kunnen wij onze beheer- en onderhoudskosten sterk verlagen. Wij zien dit project dan ook als een absolute win-win situatie.”

Trefwoorden: Uniserv