Al die willen te Kaap'ren varen

Al die willen te Kaap'ren varen van Folluk

Door: Folluk  02-09-2007

Al die willen te Kaap’ren varen

Stichting Folluk! organiseert zaterdag 22 september een optreden van
Fred Piek, Sido Martens en Louis Debij. Het concert wordt een dwarsdoorsnede van hun gehele repertoire, met liedjes uit de diverse (solo)projecten en nummers van hun oude band Fungus.

Drie oudgedienden uit de Nederlandse folkwereld laten horen dat folk in ons land springlevend is. Alledrie speelden ze ruim dertig jaar geleden in de legendarische band Fungus. Ze maakten Nederlandstalige muziek geïnspireerd op verschillende volksliedjes die ze in een eigentijds jasje staken.
Met hun liedje ‘Kaap’ren varen’ (nog steeds in de Top 2000) bestegen ze de Nederlandse hitlijsten en landelijk succes volgde met als hoogtepunten Nederpopzien en een optreden op het befaamde Pinkpop festival.

Na Fungus gingen ze ieder een eigen weg.

Oprichter Fred Piek startte samen met Wim Kerkhof de Amazing Stroopwafels. In 1981 ging hij solo verder en maakte een plaat met teksten van Lennaert Nijgh. Er volgden nog een aantal solo-albums en in 2001 was hij te zien in de theaters met het programma ‘de Drummer en de Zanger’, samen met Louis Debij.

De in Leeuwarden geboren Sido Martens ging verder als ‘liedjessmid in de ambachtelijke traditie’. Behalve zijn bijdrage aan o.a. Farmers Union en Fungus heeft hij ook 13 soloplaten gemaakt. Zijn nummers worden omschreven als transparante luisterliedjes met poëtische teksten waarin men tevergeefs naar banaliteiten zal zoeken.

Louis Debij is een van de Nederlands belangrijkste slagwerkers die meespeelde op vrijwel elke in Nederland geproduceerde hit in de jaren zestig en zeventig. Hij was begeleider van ondere andere Boudewijn de Groot en Martine Bijl. Daarna keerde hij terug naar de jazzclubs om op te treden bij Fay Lovksy.

Het concert bij Folluk! is opgebouwd uit 3 delen: eerst een soloset van Sido, daarna treden Fred en Louis op met delen uit hun muziektheaterprogramma en tot slot staan ze gedrieën op het podium met een spetterend Fungus-einde.

Het wordt een geweldige avond met een podium vol ervaring, waarbij plezier in muziekmaken voorop staat.

Locatie: Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3, Deventer (achter Luxor)
Aanvang 20.30 uur (zaal open 20.00 uur)
Toegang € 12,- (donateurs € 10,-)
Reserveren: www.folluk.nl of telefonisch op 06-11343604