Fontys kleurt Belastingdienst blauw

Door: Fontys Hogeschool Financieel Management  28-11-2006
Trefwoorden: Finance, Fiscaal, Bijscholing

Fontys Hogeschool Financieel Management gaat nieuwe medewerkers van de Belastingdienst bijscholen. Het betreft alle nieuwe personeelsleden die op hbo-niveau binnen de dienst functioneren. Eind oktober hebben directieleden van Fontys Hogescholen en de Belastingdienst hierover een contract ondertekend. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van ongeveer 3,5 miljoen euro.

De bijscholing van de nieuwe medewerkers van de Belastingdienst wordt uitgevoerd door de opleiding Fiscaal Recht en Economie van Fontys Hogeschool Financieel Management. De bedoeling is dat de medewerkers na de scholing kunnen functioneren als volwaardige fiscalisten binnen de Belastingdienst. Het gaat om twee- tot driehonderd deelnemers over een periode van drie jaar. Het is niet uitgesloten dat na die drie jaar het contract verlengd wordt.

De scholing wordt aangeboden in een duaal opleidingstraject van ongeveer achttien maanden in Eindhoven, Den Haag, Amsterdam en Deventer. De deelnemers kunnen aansluitend binnen afzienbare termijn een Bachelor of Economics getuigschrift Fiscale Economie behalen.

Fontys Hogeschool Financieel Management is gekozen als uitvoerder van de scholing op hbo-niveau via een aanbestedingstraject met verschillende concurrerende hogescholen. Volgens directeur Rob Sparidaans heeft de Belastingdienst voor Fontys gekozen 'vanwege de bewezen kwaliteit van het geboden onderwijs, onze affiniteit met de fiscale wereld, het aanwezige netwerk en de goede eerdere contacten met de Belastingdienst.'

Het scholingsprogramma is begin november van start gegaan.

Trefwoorden: Bijscholing, Finance, Fiscaal, Fiscale Economie

Contact Fontys Hogeschool Financieel Management

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share