Offiele opening drinkwaterzuivering Spaans Babcock door Ghanese president

Offiele opening drinkwaterzuivering Spaans Babcock door Ghanese president van Spaans Babcock

Door: Spaans Babcock  26-11-2008
Trefwoorden: Waterzuivering, Drinkwater, Balk

Spaans Babcock bv heeft een drinkwaterzuivering in Ghana, haar grootste project ooit, opgeleverd en deze is feestelijk geopend door de president van Ghana, John Agyekum Kufuor.

Met een opdrachtsom van meer dan 25.000.000 euro is dit de grootste opdracht ooit uitgevoerd door Spaans Babcock. Er is gebouwd aan een installatie met een capaciteit van 4.160.000 m3 per jaar voor de regio Mankessim in centraal Ghana voor ongeveer 150.000 inwoners die voorheen niet of nauwelijks schoon drinkwater tot hun beschikking hadden.
Spaans Babcock heeft het gehele project in eigen hand uitgevoerd. Voor het civiele werk en het aanleggen van het distributienetwerk zijn vele Ghanezen in dienst genomen.
In maart 2006 is Spaans Babcock, met haar hoofdvestiging in het Friese Balk, gestart met het project. Na goedkeur van het definitieve ontwerp is er gestart met de bouw in februari 2007 in de plaats Baifikrom.
De feestelijke opening afgelopen dinsdag 18 november was een hele happening en is een mooie afsluiting van een groots project waar duizenden Ghanezen baat bij hebben door de grote drinkwatervoorziening die nu gecreëerd is.
Spaans Babcock ontwerpt, produceert en installeert producten voor waterzuiveringinstallaties. Spaans heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd als de eerste en grootste fabrikant van vijzelpompen (sinds 1897) en het leveren van complete waterzuiveringinstallaties.

Trefwoorden: Balk, Beluchters, Drinkwater, Rwzi, Spaans Babcock, Vijzelpompen, Waterzuivering, Waterzuiveringinstallatie, Zuiveringinstallatie,