Spaans levert 4 oppervlaktebeluchters met grote stijgbuizen voor zeer diep basin

Spaans levert 4 oppervlaktebeluchters met grote stijgbuizen voor zeer diep basin van Spaans Babcock

Door: Spaans Babcock  03-02-2009
Trefwoorden: Beluchters, Rwzi, Oppervlaktebeluchters

Medio 2007 besloot het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden op de oude locatie van de rioolwaterzuivering een geheel nieuwe zuivering te bouwen. Vanwege de beperkte ruimte was men genoodzaakt diep te bouwen. Desondanks heeft men gekozen voor het beproefde concept, reeds toegepast op rioolwaterzuivering Leidsche Rijn, voor oppervlakte beluchters met stijgbuizen.
In samenwerking met het adviserende bureau heeft Spaans Babcock BV speciaal voor de toepassing De Bilt het ontwerp verzorgd.
Inmiddels is de installatie gemonteerd en de resultaten voldoen aan de verwachtingen.
De stijgbuizen, welke door Spaans Babcock BV in Balk zijn ontworpen en geproduceerd, hebben een afmeting van 3,7 meter in diameter en zijn 5 meter hoog. Vanwege het diepe bassin wordt de combinatie oppervlaktebeluchters met stijgbuizen toegepast. De stijgbuizen zorgen voor een optimale aanzuiging van het rioolwater naar de oppervlaktebeluchters toe, waardoor de vereiste zuurstofinbreng wordt verkregen.

Technische gegevens:
- Type bassin : carrousel
- Diepte bassin : 7,50 mtr.
- Motorvermogen : 90 kW
- Diameter schotel : 3000 mm

De nieuwe installatie gaat binnenkort definitief in bedrijf.
Spaans Babcock BV ontwerpt, produceert en installeert producten voor rioolwaterzuiveringinstallaties. De belangrijkste producten zijn vijzelpompen, beluchters en fijnroosters. Spaans heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd, niet alleen als de oudste en grootste fabrikant van vijzelpompen (sinds 1897), maar ook als ontwerper van oppervlaktebeluchter installaties.

Trefwoorden: Beluchters, Oppervlaktebeluchters, Rwzi, Spaans Babcock, Stijgbuizen,