Boeren- en buitenlandsekazen

Boeren- en buitenlandsekazen van Zuivelhoeve Dokkum

Door: Zuivelhoeve Dokkum  09-07-2012
Trefwoorden: Kaas, Delicatessen, Kaaswinkel

Boer'n kaas is een rauwmelkse kaas. Hierbij wordt de melk, vers van de koe, direct gebruikt voor het maken van kaas. De melk heeft verder geen enkele behandeling ondergaan. Juist dat maakt, samen met de ambachtelijke bereiding, de smaak van de boerenkaas zo rijk, krachtig en uniek. Alle smaakeigenschappen van de melk blijven immers behouden. Elke kaas krijgt zijn eigen specifieke smaak en karakter. Per kaasboerderij proeft men als het ware de verschillen in voer, in grondsoort, gras, receptuur en bereidingswijze. Ook per seizoen varieert de smaak van Boer'n kaas. Juist omdat Boer'n kaas zo puur en ambachtelijk bereid wordt, zijn de verschillen in voer per seizoen nadrukkelijk merkbaar in de smaak van de kaas. Meestal is de kaasbereiding het werk van de boerin. Bij de bereiding van Boer'n kaas heeft iedere boerin haar eigen receptuur en haar eigen manier van werken.Boer'n kaas is een ambachtelijk product. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Kenmerkend voor Boer'n kaas is de verscheidenheid in geur en smaak. Buitenlandse Kaas Ook bij de buitenlandse kazen staat de kwaliteit voorop. Het assortiment buitenlandse kazen wordt aangepast aan het seizoen. Zuivelhoeve haalt haar buitenlandse kazen uit de mooiste kaaslanden o.a. Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk.

Trefwoorden: Delicatessen, Kaas, Kaaswinkel

Andere producten en diensten van Zuivelhoeve Dokkum

09-07-2012

Bonifatius Bitter

Bonifatius bitter is gemaakt van Friese streekkruiden volgens een oud recept.


09-07-2012

Hollandse kaas

Het Hollandse kaas assortiment van Zuivelhoeve kenmerkt zich door de eigen Zuivelhoeve kazen. Zuivelhoeve kaas is op de plank gerijpte natuurlijke kaas. Daarnaast zijn de Zuivelhoeve kazen gemaakt vanuit het principe “Zorg voor Zuivel”. Zorg voor Zuivel staat voor duurzaam ondernemen. Dit betekent een goede balans in de gehele keten. De melk komt van koeien die lekker buiten grazen oftewel onze weidekoeien. Onze boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun melk. Daarnaast hebben we aandacht voor h


Zuivel van Zuivelhoeve Dokkum thumbnail
09-07-2012

Zuivel

De zuivelproducten komen natuurlijk allemaal van onze eigen zuivelboerderij.


09-07-2012

Tapas

Deze tapas bestaan uit de beste olijven, tapenades, worsten, salades en sausjes. Onze olijven worden speciaal voor u geselecteerd. Olijven worden in het late najaar geoogst. Eerst wordt een kleed onder de boom gelegd, waarnaar de boom wordt geschud. Met een soort harkje worden de olijven van de takken losgemaakt. Het kleed wordt daarna samengevouwen en de olijven worden in een mand of krat geschud.


09-07-2012

Noten en zuidvruchten

De noten worden in de winkel vers gebrand.