Fiberplast BV introduceert haar nieuwste innovaties in houtcomposiet van Envirodeck™

Fiberplast BV introduceert haar nieuwste innovaties in houtcomposiet van Envirodeck™ van Fiberplast

Door: Fiberplast  21-04-2009
Trefwoorden: Terras, Gevelbekleding, Dakterras

Het waterdichte, gesloten dek.

Vanwege de verschuiving van nieuwbouw naar renovatieprojecten is er een groeiende behoefte aan duurzame oplossingen ter vervanging van traditionele. Op verzoek van een gerenommeerd architectenbureau die voor de renovatie van galerijen en balkons een dergelijke oplossing zocht, heeft Fiberplast BV een gesloten dekoplossing ontwikkeld in Envirodeck houtkunststof.

In nauwe samenwerking met een toonaangevende Nederlandse rubberproducent is een profielrubber ontwikkeld die eenvoudig tussen de Envirodeck planken van de series Marine en Classic wordt geklemd. De planken kunnen na het positioneren van het profielrubber volgens de standaard installatieprocedure met verdekte RVS clips worden geïnstalleerd zodat een snelle montage gewaarborgd is. Enkele wetenswaardigheden van deze innovatieve oplossing zijn:

  • Een spatwaterdichte afsluiting van het dek door de nauwkeurige pasvorm van het rubberprofiel;
  • Het rubberprofiel geeft een prachtige uiterlijk, vergelijkbaar met een teakdek;
  • Geen onderhoudsgevoelige kitnaden waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd;
  • Eventuele uitzetting wordt door de doosconstructie van het rubberprofiel geabsorbeerd.

De antislip plank.

Envirodeck™ steigerplanken en terrasdelen hebben van origine reeds een aanzienlijk antislip karakter. Toch bleek er vanuit de professionele sector behoefte te zijn aan een houtkunststof dekplank met een nog hoger antislip vermogen. Denkbare toepassingen voor de nieuwe antislip planken van Envirodeck zijn bijvoorbeeld loop- en fietsbruggen waarop de planken onder een hellingshoek worden gemonteerd.

Het principe van de bezande planken is even eenvoudig als complex. De standaardplanken uit het Envirodeck assortiment worden onder geconditioneerde omstandigheden voorzien van een laag oplosmiddelvrije 2-componenten epoxy welke speciaal voor Envirodeck™ is ontwikkeld. In deze natte epoxylaag worden vervolgens vlamgedroogde amarilkorrels gestrooid. Door een combinatie van de speciale epoxy met een kwalitatief hoogwaardige amarilkorrel, wordt een langdurige hechting een hoge slijtvastheid en een extreem antislip vermogen gegarandeerd. De epoxy is door de Germanischen Lloyd gecertificeerd. 

Trefwoorden: Antislip, Balkon, Bezand, Composiet, Dakterras, Dek, Envirodeck, Fiberplast, Gevelbekleding, Houtcomposiet, Houtkunststof, Kunsthout, Siding, Steiger, Steigerdeel, Steigerdelen, Steigerplank, Terras, Terrasplank, Wandpanelen, Waterdicht, Zeewaterbestendig,

Andere producten en diensten van Fiberplast

Envirodeck houtcomposiet terras- en steigerplanken van Fiberplast thumbnail
06-06-2011

Envirodeck houtcomposiet terras- en steigerplanken

Brandveilig Lichtgewicht Voordelig Duurzaam Kleurecht Slijtvast Innovatief Antislip Kwaliteit


100.000 Buzon vloerdragers op ruim 200 meter hoogte van Fiberplast thumbnail
03-05-2011

100.000 Buzon vloerdragers op ruim 200 meter hoogte

Buzon vloerdragers zijn een betaalbare, hoogwaardige oplossing om vloeren te verhogen. Het belangrijkste voordeel wordt tijdens de montage behaald, winst op uren! Meer informataie, zie


+++ NIEUW PRODUCT: REGUPOL VLOERDRAGERS +++ van Fiberplast thumbnail
06-12-2008

+++ NIEUW PRODUCT: REGUPOL VLOERDRAGERS +++

Fiberplast BV breid haar leveringspakket uit met Regupol stationaire vloerdragers.

Na de succesvolle introductie van de Buzon® traploos verstelbare vloerdragers eerder dit jaar, wordt het leveringspakket per 1 januari aanstaande verder uitgebreid met stationaire vloerdragers uit gerecycled rubberscrap genaamd Regupol.

 


VLIELAND KIEST VOOR DUURZAME ENVIRODECK™ STEIGERPLANKEN van Fiberplast thumbnail
16-09-2008

VLIELAND KIEST VOOR DUURZAME ENVIRODECK™ STEIGERPLANKEN

Drachten,

Op 25 februari 2008 heeft Fiberplast BV ruim 26 kilometer Envirodeck™ steigerplanken uitgeleverd voor de revitalisering van de jachthaven op het Waddeneiland Vlieland.

Fiberplast BV is een internationale handelsonderneming in duurzame bouwmaterialen zoals Envirodeck™ steigerplanken, terrasdelen en Buzon® vloerdragers. De onderneming bezit sinds augustus 2007 de Europese verkooprechten van het merk Envirodeck™. In januari 2008 zijn hier de v