Leenstra 80 jaar

Leenstra 80 jaar van Leenstra Machine- En Staalbouw

Door: Leenstra Machine- En Staalbouw  13-05-2008
Trefwoorden: Tilhulpen, Hijsgereedschappen, Automatische Magazijnen

Leenstra 80 JAAR

Op 12 mei 2008 bestaat Leenstra Machine- en Staalbouw B.V., een toonaangevende Friese onderneming, 80 jaar.

De voormalige smederij uit Eastermar is uitgegroeid naar een moderne machinefabriek met als vestigingsplaats Drachten.
De producten van weleer, zoals hooischudders en hakselaars, hebben plaatsgemaakt voor hoogwaardige machines voor de prefab beton industrie. Daarnaast engineert en produceert
de innovatieve onderneming hijsgereedschappen, tilhulpen, veiligheidsmiddelen voor de bouwplaats, automatische magazijnen, componenten voor de automotive industrie en voor de amusementsbranche. Deze laatste producten worden grotendeels gerobotiseerd in de fabriek gelast op de vier moderne robots. Al deze onderdelen worden wereldwijd geleverd.

Om dit alles tot stand te brengen beschikt Leenstra over een vakkundig personeelsbestand van 80 fte’s, waarvan het merendeel reeds een lange staat van dienst heeft. Hieruit is af te leiden dat de arbeidsomstandigheden zeer goed zijn, en zeker in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt is Leenstra zuinig op haar medewerkers.

Leenstra ziet de toekomst met vertouwen tegemoet. De wereld ligt aan haar voeten en door bestaande en nieuwe producten verder te ontwikkelen en de interne processen continu te verbeteren zal het bedrijf op een gezonde manier richting de 100 jaar gaan!

Trefwoorden: Automatische Magazijnen, Componenten Amusementsbranche, Componenten Automotive Industrie, Gerobotiseerd Laswerk, Hijsgereedschappen, Machines Voor Prefab Beton Industrie, Tilhulpen,

Contact Leenstra Machine- En Staalbouw

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share