Slipsheet Changer®, een bijzondere, automatische palletwisselaar.

Slipsheet Changer®, een bijzondere, automatische palletwisselaar. van Leenstra Machine- En Staalbouw

Door: Leenstra Machine- En Staalbouw  13-05-2008
Trefwoorden: Palletwisselaars, Palletstapelaars, Automatische Overzetten

Leenstra Machine- en Staalbouw B.V. heeft in samenwerking met The facility Group te Hoofddorp en haar klant Astellas Pharma te Meppel een Slipsheet Changer® ontwikkeld. De Slipsheet Changer® wordt gebruikt voor het automatische overzetten van een lading met slipsheet van een incompany pallet naar een meerweg pallet. De gebruikelijke methode van kantelen of klemmen is door de inhoud van de lading bij Astellas niet mogelijk. In december vorig jaar is de eerste Slipheet Changer® afgenomen door Astellas Pharma. Door de aangescherpte farmaceutische eisen was Astellas op zoek naar een nieuwe methode voor het overzetten van ladingen van kunststof pallets naar houten pallets. De Slipsheet Changer® bleek de ideale oplossing.

Uitgangspunten
Met de Slipsheet Changer® worden ladingen tot een gewicht van 600 kg op een slipsheet overgezet. De slipsheet ligt op een kunststof pallet die bij de klant moet blijven. De slipsheet met lading wordt overgezet van de kunststof pallet naar een houten pallet. Het geheim van de Slipsheet Changer® zit hem in het klemmen van de slipsheet. Na het klemmen van de slipsheet verplaatst een zogenaamde transferblad de slipsheet met lading naar de houten pallet, waarna de slipsheet weer vast gehouden wordt en de transferblad er onder vandaan wordt getrokken.

Technische eigenschappen
De Slipsheet Changer® is een onderdeel van een volautomatische conveyerlijn. Kunststof pallets worden op de conveyerbaan aangeleverd en worden gescand of de afmetingen van pallet, slipsheet en lading aan de gestelde eisen voldoen. De slipsheets kunnen van gebruikelijke kwaliteit, aan een kant voorzien van een tab. De tab wordt door een klemmechanisme vastgehouden, waarna de transferblad onder de Slipsheet wordt geschoven. Het maximale gewicht zal 1000 kg worden. Voor de Slipsheet Changer® kunnen in principe alle palletafmetingen worden toegepast. Afhankelijk van het soort lading kunnen ongeveer 30 pallets per uur worden overgezet. De Slipsheet Changer® is verder uitgerust met een tweetal pallet(ont)stapelaars. Eén voor de aangevoerde incompany pallets en één voor de afgevoerde houten pallets.

Trefwoorden: Automatische Overzetten, Incompany Pallet, Incompany Pallets, Klemmechanisme, Meerweg Pallet, Palletontstapelaar, Palletstapelaars, Palletwisselaars, Slipsheet, Slipsheet Changer, Transferblad, Volautomatische Conveyerlijn,

Contact Leenstra Machine- En Staalbouw

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share